William James: Pragmatismus
Text dotazu
Dobry den, bylo by mozne zaslat mi informace o ceskych vydanich knihy Pragmatismus. Nove jmeno pro stare zpusoby mysleni? Autorem knihy je William James.
Odpověď
Dobrý den, podle veškerých bibliografií a katalogů vyšel Pragmatismus česky dvakrát (r. 1918 a 2003). Dále uvádíme údaje o obou vydáních.
Pragmatism : nové jméno pro staré způsoby myšlení : populární přednášky o filosofii / William James ; přel. Josef Špaček. -- Praha : Jan Laichter, 1918. -- XXIV, 205 s. : obr. příl. ; 8°
Pragmatismus : nové jméno pro staré způsoby myšlení / William James ; [z anglického originálu ... přeložil Radim Bělohrad]. -- Brno : Centrum pro studium demokracie a kultury (CDK), 2003. -- 150 s. ; 21 cm
Prameny:
Uvádíme zdroje, kde můžete podobné údaje ověřovat. NK ČR je příjemcem povinného výtisku všech publikací vydaných na území ČR, tedy její katalogy lze využít také jako bibliografický zdroj.
Báze NK ČR (NKC, ČNB) - http://sigma.nkp.cz/F/,
naskenované katalogy Katif (http://katif.nkp.cz/) - generální katalog I, II.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
24.09.2009 16:57
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu