Willi Heinrich: Druha garnitura bozi
Text dotazu
Priblizne pred 20 lety jsem cetla vynikajici knihu, kterou mi pujcil muj otec. Hledam tuto starsi knihu, kterou si pamatuji, ze byla vydana pod nazvem: Druha garnitura bozi. Dekuji za pomoc.
Odpověď
Dobry den,
informace o knize, kterou hledate, je mozne najit ve volne pristupnem elektronickem katalogu NKC na strankach Narodni knihovny CR http://sigma.nkp.cz/F
Druha garnitura bozi / Willi Heinrich ; [prelozila Jana Pecharova] Vyd. 1. Praha: Svoboda, 1975. 426 s. Edice Jiskry.
Resume Spolecenskokriticky roman z prostredi NSR je
dilem zapodonemeckeho spisovatele, patriciho ke
generaci ucastniku druhe svetove valky. Zakladni dejovou linii je pribeh lasky americkeho cerneho serzanta a nemecke studentky, ktery se postupne rozviji z groteskni prihody o malomestacke trapnosti -kdyz rodina nemeckeho obchodnika pozvala po zpusobu dobreho tonu na stedrovecerni veceri americkeho vojaka a prisel cernoch - v obludne panorama pokrytecke a krute spolecnosti..
Kniha vysla jeste ve 2. vyd. v roce 1980. Puvodni nemecky nazev zni Gottes zweite Garnitur a poprve zrejme vysla v roce 1962.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
30.11.2007 12:18
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu