Wilhelm Reich v češtině
Text dotazu
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, jestli byla do češtiny přeložena i jiná díla Wilhelma Reicha než je Funkce orgasmu. Mám konkrétně zájem o knihu Analýza charakteru (v originále: Charakteranalyse: Technik und Grundlagen für studierende und praktizierende Analytiker, 1933), vydaná v Německu naposledy r. 2010 (ISBN: 978-3-86647-506-9). Nevím, jestli mi s tímhle poradíte, ale nemám tušení, kde to jinde zjistit.
Odpověď
Dobrý den,
prověřili jsme dostupné zdroje Národní knihovny ČR :  bázi NKC, SKC, generální katalog Katif I,II a  portál JIB, http://www.jib.cz/V?RN=247552328 .
V portálu JIB jsme zjistili, že kromě Vámi uváděného titulu Funkce orgasmu, do češtiny byly přeloženy následující tituly :
- Marxismus a freudismus  / Reich, Sapir, Jurinec, V Praze  : Knihovna Levé fronty  , 1933.
- Sexuální boj mládeže  / Wilhelm Reich ; [přel. Jiří Žantovský a Irena Krausová]Praha  : Levá fronta  , 1933.
Jiné překlady  Wilhelma Reicha jsme nenalezli ani v databází  Obce překladatelů, http://www.obecprekladatelu.cz/,http://www.obecprekladatelu.cz/_ftp/DUP/ZZPREKLADY/totalnemcina.htm, i když zde jsou  uváděny údaje až od roku 1945.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.12.2012 12:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu