Weltatlas
Text dotazu
Dobrý den, mohli byste mi, prosím, sdělit cenu knihy "Welt atlas" z roku 1938? Je to pro jednoho starého pána, který knihu získal za války a bohužel o ni přišel. Bylo by možné ji ještě někde sehnat? Děkuji.
Odpověď
Dobrý den, je možnost podobný atlas zakoupit prostřednictvím antikvariátů, buď přes internet nebo se např. obrátit na důvěryhodného antikváře, který by mohl knihu zajistit.
Zběžně jsme prohlíželi nabídku některých českých antikvariátů - bez výsledku, ale kdyby se ji prošlo víc, možná by se něco našlo, lze také knihu objednat a čekat, zda se objeví. V německých antikvariátech se objevuje několik atlasů vydaných v roce 1938, jejich cena se pohybovala od 5 do cca 30 eur. Informace můžete zjistit na portálu KVK
(http://www.ubka.uni-karlsruhe.de/kvk/kvk/kvk_en.html) - v oddílu Book trade. Nabízené knihy lze většinou zakoupit.
Jistá obtíž je v tom, o jaký atlas by mělo jít. V roce 1938 vyšlo několik atlasů světa (Weltatlas je běžný název). Většinou se odlišují uvedením vydavatele eventuálně dalších údajů. Uvedený rozsah cen je dán právě vydáním, jeden z nejběžnějších atlasů z vyd. Knaur (uváděn jako Knaurs Weltatlas) se cenově pohyboval kolem 5-7 eur.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.05.2009 09:18
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu