Webarchiv - stránky realitních kanceláří
Text dotazu
Dobrý den,
chtěl jsem se Vás zeptat, zda je možnost na Vašem webu vyhledat nabídky realitních kanceláří z roku 2007 pro Ostravu.
Dělám diplomovou práci a potřeboval bych ceny bytů a nájemné za rok 2007.
Předem děkuji za odpověď a přeji hezký zbytek dne.
Odpověď
Dobry den,
stranky realitnich kancelari nearchivujeme systematicky, ale nejake se v archivu mohou vyskytnout v ramci celoplosnych sklizni - za predpokladu, ze lezi na domene .cz.
V soucasnosti jedina moznost, jak to zjistit, je, vytipovat si nejake kancelare, zjistit si, jestli v roce 2007 mely webove stranky, jejich URL adresy a potom zkusit vyhledat v archivu:
http://webarchiv.cz/vyhledej/ - prvni vyhledavaci pole
zaroven to muzete zkusit i v Internet Archive - druhe vyhledavaci pole.
Pokud tam stranky budou, objevi se Vam v obou pripadech vypis dat, ke kterym byly archivovany. V Internet Archive se volne dostanete na vsechno, v nasem archivu je pristup z duvodu autorskeho zakona bohuzel omezen, takze Vas to nepusti na prohlizeni stranek z archivu pres net. Musel byste pripadne prijet k nam do knihovny.
Musim Vas ale predem upozornit, ze celoplosne sklizne jsou pouze hodne povrchni a znacne nekompletni, takze i kdybyste nejake stranky realitek v archivu nasel, nepujdou velmi pravdepodobne prilis do hloubky. Dalsi omezeni je, ze robot, ktery stranky archivuje, neumi automaticky archivovat stranky, ktere jsou generovany z databazi pres vyhledavani, protoze neni natolik inteligentni, aby vyplnoval formulare. Aby se do databaze dostal, musi byt k dispozici prime odkazy do databaze ve forme URL z nejakeho rejstriku. Podle mych zkusenosti jsou nabidky realitnich kancelari vetsinou delany prave pres vyhledavani v databazich. Osobne to bohuzel vidim velmi blede...
Je mi jasne, ze jsem Vas moc nepotesil, ale nechci Vas uplne odrazovat - zkuste to a treba nakonec budeme prijemne prekvapeni. Muzete vytipovat par realitnich kancelari, ktere by Vas zajimaly, a poslat mi jejich URL - my se Vam podivame, jestli bychom pro Vas neco meli nebo ne, abyste sem pripadne nejezdil zbytecne.
Obor
Informace o knihovně
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.05.2011 09:32
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu