Washington D.C.
Text dotazu
Prosím vysvětlit co znamená Washington D.C., přesně co znamená: Distict of Columbia.
Odpověď
District of Columbia (D.C.) značí federální území v USA s hlavním městem Washingtonem. Rozloha 174 km2, počet obyvatel 607 000 (1990). Vytvořeno roku 1791 jako neutrální území ve státech Maryland a Virginie. Od roku 1878 spravováno pod dohledem prezidenta a kongresu USA. Znamená to, že hlavní město tvoří samostatné území podřízené přímo výkonné moci státu.
Informace čerpány z:
Všeobecná encyklopedie v osmi svazcích. Vyd. 1.. Praha : Diderot, 1999. 8 sv. : il., mapy, portréty a plány Masarykův slovník naučný : lidová encyklopedie všeobecných vědomostí. Praha : Československý kompas, 1925-1933. 7 sv. : il.
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
30.01.2008 12:28
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu