Vztahy Číny a USA
Text dotazu
Dobrý den,
vypracovávám seminární práci na téma vzájemné vztahy Číny a USA, především tedy obchodní vztahy, bezpečnostní vztahy a krize v obou ekonimikách. Mohli byste mi prosím doporučit nějakou literaturu?
Odpověď
Dobrý den,
obdobný dotaz jsme již v rámci služby Ptejte se knihovny zodpovídali.  Odpověď je následující:
K danému tématu si můžete zadat vypracování rešerše (anebo si ji vypracovat sama), a to ze záznamů o literatuře v bázi NKC Národní knihovny, http://www.nkp.cz.
Jedná se však o službu placenou, http://www.nkp.cz/sluzby/reserse.
Zasíláme vám příklady záznamů o literatuře vyhledané v bázi NKC Národní knihovny zadáním klíčových slov, např.  Čína, USA, ekonomika.
-[Č.záznamu: 002027086]
Sociologie světových systémů : hegemonie, centra, periferie / Stanislav Holubec. -- Vyd. 1.. -- Praha : Sociologické nakladatelství (SLON), 2009. -- 206 s.
-[Č.záznamu: 001711215]
Světová ekonomika / Marian Lebiedzik, Ingrid Majerová, Pavel Nezval. -- Vyd. 1.. -- Brno : Computer Press, c2007. -- viii, 280 s.
-[Č.záznamu: 002030036]
Příštích sto let : předpověď pro jednadvacáté století / George Friedman ; přeložila Jana Odehnalová. -- Vyd. 1.. -- Praha : Argo : Dokořán, 2010. -- 323 s.
-[Č.záznamu: 002119635]
Globální problémy světa : v ekonomických souvislostech / Vladimír Jeníček, Jaroslav Foltýn. -- Vyd. 1.. -- V Praze : C.H. Beck, 2010. -- xix, 324 s.
Obsahuje bibliografie, bibliografické odkazy a rejstřík.
-[Č.záznamu: 001118723]
Vývoj teorie a praxe hospodářské politiky USA při ovlivňování cyklu a hospodářského růstu / Pavel Neumann ; Dagmar Soukupová ; Československá akademie věd. -- Praha : s.n.], 1991. -- 19 s. ;
-[Č.záznamu: 001183201]
Aktuální hospodářská pozice USA jako dominantního centra v globálním ekonomickém prostředí / Pavel Neumann. -- Praha : Vysoká škola ekonomická, 2002. -- 22 s.
-[Č.záznamu: 001182132]
Spojené státy americké - společnost a politika / Vladimíra Dvořáková. -- 1. vyd.. -- Praha : Libri, 2002. -- 298 s.
-[Č.záznamu: 000188850]
Čínská ekonomika - hlavní změny a perspektiva / Martin Znamenáček. -- Vyd. 1.. -- Praha : Vysoká škola ekonomická, 1996. -- 106 s. ;
- [Č.záznamu: 000866836]
China and America : a bibliography of interactions, foreign and domestic / compiled by James M. Mac Cutcheon. -- Honolulu : The Univ. Pr. of Hawaii, 1972. -- 10, 75 s.
- [Č.záznamu: 001678676]
U.S.-China Economic Relations : Present and Future / Edit. by Richard H. Holton and Wang Xi. -- Berkeley : Univ. of California, 1989. -- 7, 339 s.
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.01.2014 12:55
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu