vznik názvu ulice Magistrů v Praze
Text dotazu
RÁD BYCH SE ZEPTAL KDY VZNIKL A PODLE ČEHO NÁZEV ULICE MAGISTRŮ V PRAZE 4 MICHLE.DĚKUJI
Odpověď
Dobrý den,
ulice Magistrů v Praze 4 vznikla v roce 1947 spojením dvou ulic, Krokovy a Nerudovy. Ulice Krokova se dříve nazývala: Krokova ( 1900 - 1940 ), Raisova ( 1940 - 1945 ), Krokova ( 1945 - 1947 ). Ulice Nerudova: Nerudova ( 1900 - 1940 ), Šolcova ( český básník a kočovný herec ) ( 1940 - 1945 ), Nerudova (1945 - 1947). Od roku 1947 nese název po mistrech svobodných umění na středověkých univerzitách. Dodnes je tento akademický titul používán.
Zdroj:
Lašťovka,M., Pražský uličník. Encyklopedie názvů pražských veřejných prostranství. 1.díl. 1.vyd. Praha: Libri, 1997. ISBN 80-85983-24-9
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.12.2007 13:20
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu