Vznik casu
Text dotazu
Historie vzniku času...
Odpověď
Dobrý den,
podle všeobecné enckylopedie je čas pojednáván jako problém přírodovědný, sociální, psychologický, filozofický, náboženský i historický.  Evropské pojetí času se utvářelo na základě antických teorií.  Z fyzikálního hlediska patří čas mezi základní fyzikální veličiny. První jednotky času sestrojili pravděpodobně již Babyloňané. Čas je dán pohyby těles ve vesmíru, pohybem Země kolem Slunce a otáčením Země kolem své osy.
K vašemu dotazu doporučuji tuto literaturu:
Hawking, S. W. (Stephen William) , 1942-. Stručná historie času : Od velkého třesku k černým dírám. 1. vyd. Praha : Mladá fronta, 1991.
Bláhová, Marie. Historická chronologie.  Marie Bláhová. 1. vyd. Praha : Libri, 2001.
Snedden, Robert. Čas. Vyd. 1. Praha : Knižní klub, 1998.
Kostka, Karel. Kdo jsme : obecná teorie vědomí, času, prostoru a bytí.  Vydání první. Frýdek-Místek : Alpress, 2015.
Krob, Josef. Co je to čas?: lekce z filozofie. 1. vydání. Brno: Masarykova univerzita, 2018.
Použité zdroje
Universum : všeobecná encyklopedie. 2. díl, C-E. Vyd. 1. V Praze : Odeon, 2000.
Obor
Fyzika a příbuzné vědy
Okres
--
Knihovna
Městská knihovna v Přerově
Datum zadání dotazu
10.10.2018 17:19
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu