vždycky táta řek a já měla jsem vztek
Text dotazu
Prosím o info, zda lze nalézt záznam, kde tento text zpívá Naďa Urbánková?
Odpověď
Dobrý den,
nejspíš pátráte po skladbě, která se v originálním znění jmenuje „It´s my party“. S tímto hudebním dílem Johna Glucka, Wallyho Goldena a Herba Weinera v roce 1963 prorazila americká zpěvačka Lesley Gore (1946-2015). Píseň byla od 60. let nazpívána v mnoha verzích interprety po celém světě. Tvůrkyní české verze skladby s názvem „Žádný party“ je Gabriela Osvaldová, která text napsala pro Lucii Bílou na album „Hvězdy jako hvězdy“ vydané v roce 1998.
Z dostupných zdrojů jsme nedohledali, že by píseň Lucie Bílé poté ještě vydala (či na svých koncertech zpívala) také Naďa Urbánková. Pro pátrání po konkrétní interpretaci písně doporučujeme kontaktovat Český rozhlas, který disponuje obsáhlou databází a archivem hudebních děl a záznamů, případně vydavatelství Monitor – EMI s. r. o. (Warner Music Czech Republic s. r. o.), které produkovalo výše zmiňované album Lucie Bílé. Informace o poskytnutí práv na interpretaci písně „Žádný party“ by Vám rovněž mohlo poskytnout zastoupení Lucie Bílé (kontakt: https://www.luciebila.com/kontakt/).
Zdroje:
Lucie Bílá – diskografie: https://www.luciebila.com/diskografie/hvezdy-jako-hvezdy/
https://en.wikipedia.org/wiki/It%27s_My_Party_(Lesley_Gore_song)
https://musicserver.cz/clanek/49739/zemrela-lesley-gore-interpretka-hitu-it-s-my-party/
https://cs.wikipedia.org/wiki/Hv%C4%9Bzdy_jako_hv%C4%9Bzdy
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
23.03.2022 07:40
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu