vzdělávání ve veřejné správě
Text dotazu
Dobrý den, potřebuji poradit literaturu pro napsání a načtení literatury týkající se vzdělávání ve veřejné správě pro napsání BP.
Obecný popis vzdělávání, systém vzdělávání, členění vzdělávání ve veřejné správě.
ve veřejné správě
Odpověď
Dobrý den,
pro dohledání titulů k tématu vzdělávání ve veřejné správě Vám doporučujeme využít následující informační zdroje:
* Souborný katalog ČR - http://aleph.nkp.cz/F
* Online katalog Národní knihovny ČR - http://aleph.nkp.cz/F
* Báze ANL - články v českých novinách, časopisech a sbornících - http://aleph.nkp.cz/F
* Jednotná informační brána (JIB) - www.jib.cz
Ukázkou Vám uvádíme některé z vyhledaných knih ze Souborného katalogu ČR:
* Vzdělávání úředníků ve veřejné správě: konference k problematice vzdělávání ve veřejné správě: Olomouc ...: sborník příspěvků z konference. Olomouc: Univerzita Palackého, [2005]- . Sborník.
* Vzdělávání pracovníků ve veřejné správě: ... konference k problematice vzdělávání ve veřejné správě: Olomouc ...: sborník příspěvků z konference. Olomouc: Univerzita Palackého, [1999?]-2004. Sborník.
* Konečný, Stanislav, ed. Vzdelávanie vo verejnej správe a vo verejnom sektore: zborník k 40. výročiu Inštitútu pre verejnú správu: 1968-2008. Vyd. 1. Bratislava: Inštitút pre verejnú správu, 2008. 185 s. ISBN 978-80-970096-0-1.
* Ježová, Kristýna, ed. Dejme slovo občanům: informace o vzdělávání pracovníků veřejné správy v oblasti komunikace s veřejností. 1. vyd. Přerov: Centrum pro komunitní práci, 2006. 16 s. ISBN 80-86902-40-4.
* Rozvoj lidských zdrojů ve veřejné správě: sborník příspěvků z konference: X. konference Olomouc 3-5. září 2008. 1. vyd. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2008. 78 s. ISBN 978-80-244-2107-0.
* Viturka, Milan, ed. a Malach, Antonín, ed. Vzdělávání a reforma veřejné správy. II. díl. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2001. 198 s. ISBN 80-210-2684-7.
* Kadlec, Petr. Možnosti vzdělávání pracovníků veřejné správy a přípravy obyvatelstva pro zvládání mimořádných událostí: disertační práce. 2005. 84 l.
Příklady z báze ANL (výběrově články z českých periodik od r. 1991):
* DVOŘÁČKOVÁ, Simona. Náležitě kvalifikovaní úředníci: Ideál, nebo dosažitelný cíl?. Moderní obec, 2012, 18(11), s. 37. ISSN 1211-0507.
* JUNGOVÁ, Ivana. Vzdělávání v souladu s potřebami práce: Aktivní politika zaměstnanosti. Veřejná správa, 2011, 22(21), s. 16-17. ISSN 1213-6581. Dostupné také z: http://kramerius.mzk.cz/search/handle/uuid:acf189a2-b8fa-4056-9a14-3b1dbfbe54cd.
* BŘEŇ, Jan. Aktuální změny ve vzdělávání úředníků obcí. Moderní obec, 2007, 13(12), s. 44-45. ISSN 1211-0507.
Uvedené tituly jsme vyhledali zadání klíčových slov vzdělávání, veřejná správa, státní správa, apod.
Pokud byste měla zájem také o články ze zahraničních odborných periodik, doporučujeme Vám využít licencované online databáze. Pro představu se podívejte na přehled licencovaných online databází, které pro své čtenáře předplácí NK ČR (http://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/prehled-lic-zdroju). Pokud nejste naší uživatelkou, zeptejte se v knihovně vysoké školy, kterou studujete, na možnost přístupu a využití licencovaných online databází.
Dále Vám vřele doporučujeme podívat se na práce předchozích studentů, zda se již někdo tomuto tématu nevěnoval - mohla bycte čerpat faktografické informace či doporučení literatury.
Volně dostupná je např. tato vysokoškolská práce:
http://dspace.k.utb.cz/bitstream/handle/10563/11055/frolda_2009_dp.pdf?sequence=1 - diplomová práce "Celoživotní vzdělávání úředníků jako výchovný cíl interního působení státní správy"
Zajímavé by pro Vás také mohly být následující webové stránky:
* http://www.institutpraha.cz/ - Institut pro veřejnou správu Praha, jehož úlohou je vzdělávání úředníků podle zákona č. 312/2002 Sb., v platném znění, zajištění eGovernmentového vzdělávání podle zákona 300/2008 Sb., v platném znění a od 4.května 2010 je novou úlohou Institutu také zajišťovat školení vybraných agend pro zaměstnance správních úřadů.
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
02.01.2014 13:16
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu