Vzdělávání pracovníků ve státní správě
Text dotazu
Podklady pro bakalářskou práci zaměřenou na vzdělávání zaměstnanců ve státním sektoru
Odpověď
Dobrý den,
pro dohledání základní literatury k tématu "Vzdělávání zaměstnanců ve státním sektoru" jsme použili online katalog Národní knihovny a Souborný katalog ČR (obsahuje záznamy titulů z většiny českých knihoven). Katalogy najdete na adrese http://aleph.nkp.cz/F/.
Níže uvádíme příklad knih a sborníků z konferencí, které jsou v dispozici ve fondu Národní knihovny ČR.
"Quo vadis, vzdělávání ve veřejné správě?": sborník z mezinárodní vědecké konference: Vzdělávací středisko Institutu pro veřejnou správu Praha v Benešově 10.-11. listopadu 2016 [CD-ROM]. Praha: Institut pro veřejnou správu Praha, 2017. ISBN 978-80-86976-37-2.
* JEDINÁK, Petr. Hodnocení pracovního výkonu II: hodnocení, vzdělávání a rozvoj zaměstnanců ve státních organizacích: koncepce řízení výkonu služby příslušníků Policie České republiky: výzkumy k dané problematice. Vydání: první. Praha: Policejní akademie České republiky v Praze, 2016. 214 stran. ISBN 978-80-7251-459-5.
* Rozvoj lidských zdrojů ve veřejné správě: sborník příspěvků z konference: X. konference Olomouc 3-5. září 2008. 1. vyd. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2008. 78 s. ISBN 978-80-244-2107-0.
* TRYKAR, Luděk. Služební poměr státních zaměstnanců. Vyd. 1. Praha: Leges, 2008. 170 s. Teoretik. ISBN 978-80-87212-05-9.
* Vzdělávání ve veřejné správě: XI. vědecká konference: 19. listopadu 2015. První vydání. Praha: Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů, 2015. 64 stran. ISBN 978-80-86747-37-8.
Diplomové práce jsou dostupné online v digitálních depozitářích příslušných univerzit a pro dohledání stačí klíčová slova zadat do internetového vyhledávače.
* BŘEZÍKOVÁ, Eva. Vzdělávání úředníků veřejné správy: teorie a praxe [rukopis]. 2008. 87 l. - diplomová práce, Masarykova univerzita, Katedra veřejné ekonomie https://is.muni.cz/th/75991/esf_m/Diplomova_prace.pdf
* VÍTKOVÁ, Ivana. Vzdělávání úředníků ve veřejné správě [rukopis].  2010. 119 l. - diplomová práce, Univerzita Palackého, Katedra sociologie a andragogiky https://theses.cz/id/w26sp8/102789-429784585.pdf
* MAKOVSKÁ, Markéta. Problémy dalšího vzdělávání úředníků veřejné správy v ČR [rukopis]. 2010. 115 l. - diplomová práce. Univerzita Karlova, Katedra veřejné a sociální politiky https://dspace.cuni.cz/bitstream/handle/20.500.11956/25870/DPTX_2008_1_11230_JDIP01_197966_0_82392.pdf?sequence=1
Dále na adrese http://aleph.nkp.cz/F/ naleznete katalog ANL - články v českých novinách, časopisech a sbornících od r. 1991. Příkladem uvádíme:
* HAVRLÍKOVÁ, Pavla a ZUKAL, Jiří. Vzdělávání pracovníků státní správy v evropských záležitostech. Ekonom, 1998, 42(38). Integrace České republiky do Evropské unie (22) [příloha], s. III-V. ISSN 1210-0714.
* HUTAR, Zbyněk a DRAŠNAR, Václav. Vzdělání a státní správa: V Evropské unii panují protichůdné názory. S '95, 1995, 6(21), s. 8-9. ISSN 1213-6565.
* NĚMEC, Vladimír. Systémy, požadavky a obsah vzdělávání pro státní správu. Státní správa a samospráva, 1995, 6(45), s. 12-13.
* RÝZNAR, Ladislav. Možnosti vzdělávání státní administrativy: Programy musí splňovat hlediska atraktivnosti a erudovanosti. Veřejná správa, 2000, 11(4), s. 27-28. ISSN 1213-6581.
* CHUM, Jiří. Nejde o tituly, ale o skutečné vzdělání: odborná příprava úředníků. Veřejná správa, 2014, 25(10), s. 12-14. ISSN 1213-6581.
Informace o vzdělávacích kurzech je možné dohledat například v online dostupných Andragogických novinách http://petrotahal.cz/clanky/andragogicke-noviny-1/historie-andragogickych-novin-1/ či na stránkách Institutu pro veřejnou správu, který zajišťuje vzdělávací kurzy širokého spektra: http://www.institutpraha.cz/nabidka-kurzu/.
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.06.2017 19:30
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu