Vzdělávání dospělých s vývojovými poruchami
Text dotazu
Dobrý den,
mohli by jste mi doporučit literaturu k tématu:Vzdělávání dospělých s vývojovými poruchami učení? Přemýšlím, že bych na toto téma psala bakalářskou práci, proto hledám materiály.
Odpověď
Dobrý den,
pro dohledání literatury Vám doporučujeme využít katalogy, které jsou volně dostupné na adrese http://aleph.nkp.cz/F, především Souborný katalog ČR, katalog Národní knihovny ČR či článkovou bázi ANL.
Ukázkou Vám uvádíme některé z vyhledaných knih v Souborném katalogu ČR (báze SKC). Další tituly dohledáte zadáním klíčových slov např. poruchy učení, dospělí, adolescent apod. Při vyhledávání můžete využít zástupný znak *, který umožni pravostranné rozšíření slov a tím vyhledání více výsledků.
* ZELINKOVÁ, Olga a ČEDÍK, Miloslav. Mám dyslexii: průvodce pro dospívající a dospělé se specifickými poruchami učení. Vyd. 1. Praha: Portál, 2013. 139 s. Rádci pro zdraví. ISBN 978-80-262-0349-0.
* JANDERKOVÁ, Dita. Specifické poruchy učení a chování. Vyd. 1. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2010. 51 s. ISBN 978-80-7375-407-5.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/201007/contents/nkc20102114110_1.pdf
* POKORNÁ, Věra. Vývojové poruchy učení v dětství a v dospělosti. Vyd. 1. Praha: Portál, 2010. 238 s. ISBN 978-80-7367-773-2.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/201012/contents/nkc20102126253_1.pdf
* CIMLEROVÁ, Pavla a kol. Diagnostika specifických poruch učení u adolescentů a dospělých osob. Praha: Institut pedagogicko-psychologického poradenství ČR, C2007. 81, [28] s. ISBN 978-80-86856-41-4.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/201008/contents/nkc20102115376_1.pdf
* REID, Gavin a KIRK, Jane. Dyslexia in adults: education and employment. Chichester: Wiley, C2001. XI, 244 s. ISBN 0-471-85205-8.
Dále Vám doporučujeme využít volně dostupnou databázi a částečně také digitální knihovnu ERIC, která je zaměřená přímo na otázky výchovy a vzdělávání. Jedná se o zahraniční zdroj, naleznete zde tedy články z odborných zahraničních periodik. Databáze je dostupná na adrese http://eric.ed.gov/.
Zajímavé by pro Vás také mohly být služby či fondy Národní pedagogické knihovny J. A. Komenského, viz http://npmk.cz/knihovna
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
22.07.2014 07:56
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu