Význam slova škola po roce 1950
Text dotazu
Dobrý večer, nemůžu nikde najít význam slova "škola" po roce 1950 v ČR. Děkuji za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
odpovídáme na Váš dotaz zaslaný prostřednictvím služby Ptejte se knihovny.
Význam slova "škola" naleznete například v těchto publikacích (řazeno
chronologicky):
Signatura: 172148. Etymologický slovník jazyka českého / Václav Machek. -- 2., opr. a dopln. vyd.. -- Praha : Academia, 1968. -- 866 s.
Signatura: 1107306. Slovník spisovné češtiny pro školu a veřejnost / hlavní redaktoři Josef Filipec, František Daneš. -- 1. vyd.. -- Praha : Academia, 1978. -- 799, [1] s. ; 8
Signatura: 31A90662. Český etymologický slovník / Jiří Rejzek. -- Vyd. 1.. -- Voznice : Leda, 2001. -- 752 s. ISBN 80-85927-85-3
Signatura: 31B11158. Slovník spisovné češtiny pro školu a veřejnost : s Dodatkem Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky / [zpracoval lexikografický kolektiv Ústavu pro jazyk český AV ČR ; hlavní redakce Josef Filipec ... et al.]. -- Vyd. 4.. -- Praha : Academia, 2005. -- 647 s. ISBN 80-200-1347-4.
Všechny uvedené slovníky jsou dostupné ve Studijní a vědecké knihovně Plzeňského kraje v Plzni.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
19.11.2012 17:23
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu