Význam slova relevantní
Text dotazu
Prosím o vysvětlení slova relevantní a správné
oblasti jeho používání.
Odpověď
Dobrý den,
relevantní znamená závažný, důležitý (vzhledem k něčemu), významný, mající rozhodující význam, opozitum: irelevantní.
Použité zdroje:
*Akademický slovník cizích slov : [A-Ž]. 1. vyd. Praha : Academia, 1997. 834 s. ISBN 80-200-0607-9.
* Slovník spisovné češtiny pro školu a veřejnost : s Dodatkem Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky. Vyd. 4. Praha : Academia, 2005. 647 s. ISBN 80-200-1347-4.
Pokud Vás zajímá více, můžete využít Jazykovou poradnu ÚJČ AV, kde Vám dotazy z oblasti českého jazyka zodpoví odborníci:
http://www.ujc.cas.cz/oddeleni/index.php?page=poradna.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
02.03.2010 09:32
Jana píše:
Úterý 09.03.2021 16:31
Slovo relevantní se nepoužívá jen v lingvistice a literatuře. Často je možné ho slyšet v nejrůznějších kontextech: https://www.infoz.cz/relevantni/
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu