Význam slova \"luček\"
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych znala význam slova \"luček\". Děkuji předem za odpověď.
Odpověď
Dobrý den, slovo luček je lidovým názvem pro pór (zelenina - Allium Porrum). Podle staršího Příručního slovníku jazyka českého může být také podobou slova lučík, tj. kovový oblouček chránící spoušť střelné zbraně.
Podle:
Slovník spisovného jazyka českého / za vedení Boh. Havránka ... [aj.] zpracoval lexikografický kolektiv Ústavu pro jazyk český ČSAV. -- 2., nezměněné vyd.. -- Praha : Academia, 1989. -- 8 sv. ; 22 cm
Příruční slovník jazyka českého. -- V Praze : Státní nakladatelství : Školní nakladatelství : SPN, 1935-1957. -- 9 sv. ; 25 cm
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.02.2008 14:58
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu