Význam slova jistina
Text dotazu
Význam slova jistina
Odpověď
Dobrý den,
JISTINA = Dlužní částka, kterou musí splatit dlužník věřiteli.
In.: Fialová, H. - Fiala, J.: Ekonomický slovník s odborným výkladem česky a anglicky. Praha, A plus 2009. ISBN 978-80-903804-4-8
JISTINA = jmenovitá hodnota cenného papíru nebo půjčená či vypůjčená peněžní částka mezi dlužníkem a věřitelem.
In.: Ekonomický slovník. Praha, Beck 2003. ISBN 80-7179-819-3
JISTINA = částka peněz, na kterou zní peněžitý závazek (např. úvěr)  a ze které se vypočítává úrok.
In.: A Ž malá ilustrovaná encyklopedie. Praha, Encyklopedický dům 1999. ISBN 80-86044-12-2
https://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/jistina
https://www.hypoindex.cz/?s=jistina
https://businesscenter.podnikatel.cz/slovnicek/jistina/
https://www.acss.cz/
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
11.04.2012 10:06
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu