Význam slova fatální
Text dotazu
Prosím vás mohli byste mi říci co je to fatální?
Odpověď
Dobrý den,
Přídavné jméno fatální se používá ve významu: osudný, neblahý, nepříjemný (podle Akademického slovníku cizích slov nebo Slovníku spisovného jazyka českého, kde jsou uvedeny také příklady ve spojení s podstatným jménem: fatální omyl, fatální situace)
Podobně Všeobecná encyklopedie Universum:
osudný, osudový (většinou v negativním slova smyslu), nešťastný, neblahý (omyl, situace), fatální chyba: osudová, klíčová chyba
Prameny:
Akademický slovník cizích slov. 1. díl, A - K. 1. vyd.  Praha : Academia, 1995, s. 222. ISBN 80-200-0523-4.
Slovník spisovného jazyka českého. 1. díl, A-M. 1. vyd. Praha : Academia, 1971, s. 488.
Universum : všeobecná encyklopedie ; 3. díl, F-H. 1. vyd. Praha : Odeon ; Euromedia Group, 2000, s. 26. ISBN 80-207-1063-9.
Ke zjištění významu cizích slov můžete použít také online Slovník cizích slov na adrese: http://www.slovnik-cizich-slov.net.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
22.06.2010 12:06
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu