Význam slova BOOM
Text dotazu
Rad bych znal odpoved na otazku co je BOOM v zivotnim cyklu firmy. Pripadne sirsi vyznam slova v oblasti managementu nebo ekonomie.
Odpověď
BOOM = náhlý rozmach, vzestup, konjunktura; vrcholová fáze hospodářského cyklu, charakterizovaná vzestupem hosp. činnosti. Někdy i označení pro pozitivní vývoj jednotlivých hosp. úseků (průmyslový boom, investiční boom). V burzovní terminologii  náhlý vzestup kurzů na burze.
(in: Všeobecná encyklopedie ve čtyřech svazcích)
Doporučená literatura:
Dědina, Jiří: Management a organizační chování. Praha, Grada publishing 2005.
Lukeš, Martin - Nový, Ivan: Psychologie podnikání. Praha, Management Press 2005.
Synek, Miloslav: Podniková ekonomika. Praha, Beck 2000.
Synek, Miloslav: Manažerská ekonomika. Praha, Beck 2003.
Veber, Jaromír: Management - základy, prosperita, globalizace. Praha, Management Press 2000.
http://www.fondshop.cz/index.asp?id=27&action=p_komodity
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
19.03.2008 10:36
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu