Význam rybolovu a chovu ryb pro ČR
Text dotazu
chtěl bych vás poprosit o doporučení odborných prací (tištěných i dostupných
na internetu), které se (byť jen marginálně) zabývají významem rybolovu a
chovu ryb pro Českou republiku především z ekonomického hlediska.
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
k Vámi uvedenému tématu jsme bohužel nenalezli žádnou publikaci, která by se jím přímo zabývala. Pouze stručné informace byste mohl najít v následujících
dokumentech:
* DUBSKÝ, Karel. Základy chovu vedlejších druhů ryb. Praha: Institut výchovy a vzdělávání Ministerstva zemědělství ČR, 1998. ISBN 80-7105-168-3. - Str.
27: Ekonomické aspekty chovu doplňkových ryb.
* FOJTÍKOVÁ, Lenka; LEBIEDZIK, Marian. Společné politiky Evropské unie:
historie a současnost se zaměřením na Českou republiku. Praha: C.H.Beck, 2008. ISBN 978-80-7179-939-9. - Str. 57: Rybolov a ČR
Přínosnější by pro Vás mohly být následující články:
1) z databáze ANL - Články v českých novinách, časopisech a sbornících
(http://sigma.nkp.cz/cze/anl):
* BERKA, Rudolf. Cesty českého produkčního rybářství. In: Zemědělec. -- ISSN 1211-3816. -- Roč. 6, č. 11 (19980318), s. 25
* MAŠEK, Ivan. Co slyšely ryby. In: Úspěch. -- Roč. 3, č. 4 (199404), s.
44-47, 49-50
* TEPLÁ, Jaroslava. Česká ryba má špičkovou kvalitu : Během posledních pěti let naši rybáři ztrojnásobili vývoz. In: Zemědělec. -- Roč. 4, č. 3 (19960117), s. 12
* CHALUPA, Tomáš. České rybářství. In: Českomoravský Profit. -- ISSN 0862-9870. -- Roč. 8, č. 52 (19971223), s. 18
* HRADSKÁ, Vlaďka. České rybářství se dostává do krize. In: ZN zemské noviny. -- Praha. -- ISSN 1210-7492. -- Roč. 9, č. 92 (19990420), s. 5
* BERKA, Rudolf, 1933 Rybářské sdružení ČR. Evropské zrcadlo českému chovu ryb. In: Zemědělec. -- ISSN 1211-3816. -- Roč. 13, č. 38 (2005), s. 9
* HOLÝ, Jan. Chov ryb stále perspektivní. In: Zemědělec. -- Roč. 2, č. 12 (19940323), s. 30
* PŘIBÍK, Oldřich. Konkurenci čelí rybáři vývozem. In: Zemědělec. -- ISSN 1211-3816. -- Roč. 13, č. 30 (2005), s. 5
* BERKA, Rudolf. Produkční rybářství České republiky. In: Zemědělec. -- Roč.
3, č. 27 (19950707), s. 11
* ZUNTYCH, Zdeněk. Rybářství prosperuje a má předpoklady k dalšímu růstu.
In: Hospodářské noviny. -- ISSN 0862-9587. -- Roč. 39, č. 239 (19951207), s.
7
* BERKA, Rudolf. Výhled do rybářské budoucnosti. In: Zemědělec. -- ISSN 1211-3816. -- Roč. 5, č. 15 (19970409), s. 17
2) Česká zemědělská a potravinářská bibliografie - ČZPB
(http://aleph.uzpi.cz/F/?func=find-b-0&local_base=uzp02 - na stránkách Zemědělské a potravinářské knihovny)
* KŘEPELKA, Jiří. České rybářství: a co bude zítra? In: Zemědělec. -- ISSN 1211-3816. -- Roč. 14, č. 24 (2006), s. 45
* ŠILHAVÝ, Václav, Rybářské sdružení ČR. Současnost českého rybnikářství.
In: Rybníkářství. -- Roč. 11, č. 4, (2001), s. 3-4
* ŠILHAVÝ, Václav, Rybářské sdružení České republiky. Výroba a užití ryb v České republice - současnost a výhled. In: Náš chov. -- ISSN 0027-8068. -- Roč. 61, č. 6, (2001), s. 12-14
* OPLT, Jaroslav, Ministerstvo zemědělství ČR. Potenciální možnosti českého produkčního rybářství. In: Náš chov. -- ISSN 0027-8068. -- Roč. 40, č. 10, (2000), s. 52-53
* ŠILHAVÝ, V., Rybářské sdružení. Produkce ryb v České republice v roce 1998. S ohlédnutím zpátky a pohledem vpřed. In: Rybníkářství. -- Roč. 9, č.
3, (1999), s. 2
* BERKA, Rudolf, 1933- . Nahlédnutí do produkčního rybářství České republiky. In: Rybářství. -- Č. 9, (1998), s. 427
* Vácha, František, Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický Jihočeské univerzity, České Budějovice. Produkce ryb v České republice.
Datum konání: 6.5.1998-7.5.1998. In: Sborník referátů z III. české ichtyologické konference / Mikešová, Jindřiška. -- ISBN 80-85887-20-7. -- Vodňany : Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický Jihočeské univerzity se sídlem ve Vodňanech, 1998. -- s. 3-8
Dále zdroje dostupné na internetu:
Produkce a trh ryb v České republice - http://www.cz-ryby.cz/web03.htm Produkční rybářství v ČR - http://www.cz-ryby.cz/web04.htm Vazby na Evropské struktury - http://www.cz-ryby.cz/web06.htm Výroba a užití ryb v České republice - http://rybsdr.fish-net.cz/ryby_cr.htm
OPERAČNÍ PROGRAM RYBÁŘSTVÍ 2007- 2013 -
https://www.szif.cz/irj/go/km/docs/apa_anon/cs/dokumenty_ke_stazeni/op/rybar
stvi/1188389067151.pdf,
http://81.0.228.70/attachments/EX_ANTE_RYBARSTVI_VII07_MD_(4)silh.doc
Národní strategický plán pro oblast rybářství na období 2007 - 2013 - http://81.0.228.70/attachments/III.NSP_vl._mat..doc
Článek na iHNed.cz - http://ekonomika.ihned.cz/2-17467980-001000_d-56
Doporučovali bychom Vám obrátit se také na specializované knihovny v oboru
zemědělství: Zemědělská a potravinářská knihovna a její služba podobná Ptejte se knihovny s názvem Infopult (http://www.agronavigator.cz/ptejte_se.asp), Knihovna Ministerstva zemědělství ČR (http://www.mze.cz/Index.aspx?ch=72&typ=1&val=38762&ids=0),
Studijní a informační centrum České zemědělské univerzity v Praze
(http://www.sic.czu.cz/) nebo Knihovna Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně (http://www.mendelu.cz/knihovna/).
Obor
Zemědělství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
15.05.2008 14:40
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu