význam rčení/věty
Text dotazu
Dobrý den,
několikrát jsem slyšela výraz "logika nedělní školy" a nějak jsem ten význam nepochopila.
Děkuji předem za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
velmi nás to mrzí, ale výraz "logika nedělní školy" jsme nikde nenašli. S dotazem se můžete zkusit obrátit na Jazykovou poradnu Ústavu pro jazyk český AV ČR (http://www.ujc.cas.cz/jazykova-poradna/zakladni-kontakty.html) - poradna poskytuje telefonní poradenství nebo přes e-mail (služba je však zpoplatněna).
Použité zdroje
* KOVÁŘOVÁ, Stanislava. Proč se říká 222x. Olomouc: Alda, 2000. 271 s. ISBN 80-85600-81-1.
* ŠVANDRLÍK, Miloslav. Proč se to říká?. Knižní vydání druhé. Praha: Epocha, 2016. 139 stran. Nepraktycké lexikony. ISBN 978-80-7557-008-6.
* Příruční slovník jazyka českého. V Praze: Státní nakladatelství, 1935-1957. 9 sv.
* Digitální knihovny Kramerius - http://kramerius.nkp.cz, http://kramerius4.nkp.cz/search/
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
30.11.2016 22:04
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu