Význam příjmení Letfus
Text dotazu
Dobry den,
chtěla bych se Vás zeptat, jestli nevíte jaký význam nebo odkud je příjmení Letfus. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
omlouváme se, ale nepodařilo se nám vyhledat původ příjmení Letfus/ Letfusová v žádných nám dostupných zdrojích. Pravděpodobně nižší výskyt tohoto příjmení na území České republiky zapříčinil, že nebylo toto příjmení zařazeno do žádných z níže uvedených českých příruček zabývajících se původem a významem příjmení.
Dle statistik ze serveru www.kdejsme.cz, žilo v roce 2011 pouze 84 osob s tímto příjmením. A to především v Boskovicích, Moravské Třebové či Praze.
Se svým dotazem se také můžete obrátit na jazykovou poradnu Ústavu pro jazyk český AV ČR, http://www.ujc.cas.cz/jazykova-poradna, kde by Vám snad mohli poskytnout uspokojivější odpověď.
Zdroje:
* Kde jsme: http://www.kdejsme.cz
Projité zdroje:
* MOLDANOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2. upr. vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004. ISBN 80-86781-03-8 (váz.)
* MATES, Vladimír.Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie 250 nejčastějších příjmení.2.vyd.Praha : Epocha, 2002.ISBN 80-86328-10-4 (váz.)
* MATES, Vladimír.Jména tajemství zbavená, aneb, Příjmení pod mikroskopem.1.
vyd. Praha : Epocha, 2004.ISBN 80-86328-58-9 (váz.)
* MATES, Vladimír.Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie nejčastějších příjmení. II. díl, jména na 251.-501.místě, Adam - Žižka.1.vyd.Praha :
Epocha, 2003.ISBN 80-86328-30-9 (váz.)
* KOTÍK, Antonín. Naše příjmení : studie ku poznání příjmení českoslovanských, s ukázáním jejich hojnosti, rozmanitosti a namnoze zvláštního rázu a s pokusem o vysvětlení jich původu a smyslu. V Praze : Nákladem Jana Kotíka, 1897. (volně dostupný v systému Kramerius:
http://kramerius.nkp.cz/kramerius/)
* BENEŠ, Josef. Německá příjmení u Čechů. 1.vyd. Ústí nad Labem : Univerzita J.E. Purkyně, 1998. Sv. 1-2. ISBN 80-7044-212-3 (brož.) Hezký den.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.06.2012 07:16
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu