Význam příjmení Latsis
Text dotazu
Dobrý den,
Již delší dobu se marně snažím zjistit význam řeckého příjmení Latsis, pokud tedy vůbec nějaký je...
Je to pro mne důležité.
Múžete mě s tímto pomoci ?
Předem děkuji
Odpověď
Dobrý den,
význam řeckého příjmení Latsis je pravděpodobně bohatý, majetný.
Zkuste se také obrátit na Řeckou obec Praha: http://www.ropraha.eu/ , nebo na Ústav řeckých a latinských studií: http://urls.ff.cuni.cz/, kde se můžete obrátit na jeho knihovnu.
Použité zdroje:
DOSTÁLOVÁ, Růžena. Základní kurz novořeckého jazyka = Eisagōgī stī neoellīnikī glōssa. Praha : Set out, 2008. 498 s. ISBN 978-80-86277-65-3.
HŮRKOVÁ-NOVOTNÁ, Jiřina. Antická jména : jak je číst a skloňovat. 1. vyd. Praha : AMU, 2005. 165 s. ISBN 80-7331-044-9.
KNAPPOVÁ, Miloslava,. Naše a cizí příjmení v současné češtině. Liberec : Tax Az Kort, 2002. -- 256 s.. ISBN 80-238-8173-6.
PRACH, Václav. Řecko-český slovník. 2. vyd. Praha : Scriptum, 1993. 588 s. ISBN 80-85528-22-3.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.05.2010 09:59
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu