Význam příjmení Balaško
Text dotazu
Dobrý den,rád bych znal význam příjmení Balaško.
Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Balaško bylo dle knihy "Naše příjmení" odvozeno z osobního jména Baltazar - jedná se o jméno babylonského původu (Balát-šar-ussur) a vykládá se jako "ochraňuj život králi, (bůh) Bál ať ochrání krále".
Ke dni 15.7.2009 žilo v České republice pouze 19 mužů a 15 žen s příjmením Balaško/Balašková.
Použité zdroje:
* MOLDÁNOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2., upr.vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004. ISBN 80-86781-03-8.
* KNAPPOVÁ, Miloslava. Jak se bude vaše dítě jmenovat? 4., přeprac. a dopl.vyd. Praha : Academia, 2006. ISBN 80-200-1349-0.
* Statistiky Ministerstva vnitra ČR:
http://www.mvcr.cz/clanek/cetnost-jmen-a-prijmeni.aspx
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.05.2011 09:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu