Příjmení Andrle
Text dotazu
Dobrý den,
jaký je prosím význam(původ) příjmení Andrle ?
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Andrle (též Anderle) je německá zdrobnělina osobního jména Andreas. Jméno Andreas je řeckého původu a vykládá se jako "statný, mužný, odvážný". Českou podobou je jméno Ondřej.
Pokud by Vás zajímaly statistiky četnosti výskytu příjmení u nás, doporučujeme Vám stránky http://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php nebo http://www.kdejsme.cz/
Použité zdroje
MOLDANOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. Vyd. 2., upr. Praha: Agentura Pankrác, 2004. 229 s. ISBN 80-86781-03-8.
KNAPPOVÁ, Miloslava. Jak se bude vaše dítě jmenovat?: původ, význam, pravopis, výskyt a obliba, kalendář: informace o jménech afrických a asijských. Vyd. 5., přeprac. a dopl. Praha: Academia, 2010. 783 s. ISBN 978-80-200-1888-5. Dostupné také z: http://eknihy.nkp.cz/[…]/uuid:e3fd7f62-e38d-11e0-bfc3-001e4ff27ac1.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
11.01.2016 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu