Význam příjmení
Text dotazu
jaký je původ a význam příjmení Marval
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Marval patří do skupiny příjmení z apelativ, tj. podstatných jmen, přídavných jmen, sloves, příslovcí, částic a citoslovcí obecného významu. Jde o příjmení které vzniklo z názvu jídla - marval = buchta z pohankové mouky. Obměněné podoby jsou Marvan, Marván(1397) a Marvánek.
Zdroj:
Moldanová, Dobrava, 1936-
Naše příjmení / Dobrava Moldanová. -- 1. vyd. -- Praha : Mladá
fronta, 1983 (Mír 3). -- 289 s. ; 21 cm. -- (Malé encyklopedie ; Sv.
16)
V dalších zdrojích (viz níže), se příjmení Marval nevyskytuje.
Knappová, Miloslava, 1936-
Naše a cizí příjmení v současné češtině / Miloslava Knappová. --
Liberec : Tax Az Kort, 2002. -- 256 s. ; 22 cm. -- ISBN
80-238-8173-6
Mates, Vladimír, 1933-
Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie 250 nejčastějších
příjmení / Vladimír Mates. -- Vyd. 2. -- Praha : Epocha, 2002. --
319 s. ; 21 cm. -- ISBN 80-86328-10-4
Mates, Vladimír, 1933-
Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie nejčastějších příjmení.
II. díl, jména na 251.-501.místě, Adam - Žižka / Vladimír Mates. --
Vyd. 1. -- Praha : Epocha, 2003. -- 381 s. ; 22 cm. -- ISBN
80-86328-30-9
Mates, Vladimír, 1933-
Jména tajemství zbavená, aneb, Příjmení pod mikroskopem / Vladimír
Mates. -- 1. vyd. -- Praha : Epocha, 2004. -- 298 s. ; 22 cm. --
ISBN 80-86328-58-9
Obor
vse
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Plzně, p. o.
Datum zadání dotazu
05.11.2008 16:37
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu