Význam příjmení
Text dotazu
Jaký je význam příjmení Kodad?
Odpověď
Příjmení Kodad je odvozeno z osobního jména Nikodem (Ni-kod-em), řecky Nikodémos = vítězství lidu, vítězný lid.
Zdroje:
Knappová, Miloslava, 1936-
Příjmení v současné češtině : jazyková příručka / Miloslava
Knappová. -- 1. vyd. -- Liberec : AZ KORT, 1992 (Nové Město nad
Cidlinou : Agrodat). -- 185 s. : tab. ; 21 cm. -- ISBN
80-900008-9-4 (brož.)
Moldanová, Dobrava, 1936-
Naše příjmení / Dobrava Moldanová. -- 1. vyd. -- Praha : Mladá
fronta, 1983 (Mír 3). -- 289 s. ; 21 cm. -- (Malé encyklopedie ; Sv.
16). -- (Váz.) : 26 Kč
Obor
vse
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Plzně, p. o.
Datum zadání dotazu
01.08.2011 09:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu