Význam příjmení
Text dotazu
Jaký je význam a původ příjmení Brejcha?
Odpověď
Příjmení Brejcha vzniklo z latinského osobního jména Brixí (i-> í -> ej). Význam příjmení Brejcha může být také odvozen ze slova "brejchat se", což znamená brodit se, máchat se.
Zdroje:
MOLDANOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. Praha : Mladá fronta, 1983. 289 s.
Příruční slovník jazyka českého. Praha : Státní nakladatelství, 1935-1937. 1252 s.
KOTÍK, Antonín. Naše příjmení : studie ku poznání příjmení československých, jejich hojnosti, rozmanitosti a namnoze zvláštního rázu a s pokusem o vysvětlení jich původu a smyslu. Praha : Jan Kotík, 1897. 288 s.
Obor
vse
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Plzně, p. o.
Datum zadání dotazu
25.01.2011 14:35
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu