Význam příjmení
Text dotazu
Význam a původ příjmení Hucek
Odpověď
Dobrý den,
bohužel v žádné z příruček vysvětlujících původ jmen, které máme k dispozici, se slovo Hucek nenachází. Jedinou zmínku jsme objevili v knize O českých příjmeních, kde se uvádí, že Hucek patří do skupiny příjmení tvořených zdrobnělinami ze jmen s příponami obsahujícími -c, -č, -k. Doporučujeme Vám obrátit se na Jazykovou poradnu Ústavu pro jazyk český AV ČR
www.ujc.cas.cz
Zdroje:
Beneš, Josef, 1902-1984
O českých příjmeních / Josef Beneš. -- 1. vyd. -- Praha :
Nakladatelství Československé akademie věd, 1962. -- 355, [1] s. ;
8°. -- (Studie a prameny ; Sv. 14) (Práce ČSAV)
Beneš, Josef, 1902-1984
O českých příjmeních : Rejstříky / Josef Beneš ; sestavila Věra
Doležalová. -- Praha : Academia, 1970 (ST 05). -- 203, [1] s. ; 8°.
Moldanová, Dobrava, 1936-
Naše příjmení / Dobrava Moldanová. -- 1. vyd. -- Praha : Mladá
fronta, 1983 (Mír 3). -- 289 s. ; 21 cm. -- (Malé encyklopedie ; Sv.
16). -- (Váz.) : 26 Kč
Mates, Vladimír, 1933-
Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie 250 nejčastějších
příjmení / Vladimír Mates. -- Vyd. 2. -- Praha : Epocha, 2002. --
319 s. ; 21 cm. -- ISBN 80-86328-10-4 (váz.)
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Plzně, p. o.
Datum zadání dotazu
27.05.2009 13:16
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu