význam burzy
Text dotazu
Zdravím.
Co přesně znamená burza, do posledního detailu???
Odpověď
Dobrý den,
vysvětlení slova burza naleznete v mnohých slovnících, encyklopediích, ale také volně na internetu. Do posledního detailu si jistě načtete význam tohoto slova v uvedených doporučených zdrojích, jak klasických tištěných, tak internetových. Vy sám nejlépe víte, co přesně Vás z této široké oblasti obchodu zajímá.
Slovník cizích slov uvádí u slova burza následující:
1. trh na cenné papíry nebo na určité druhy zboží; místo, budova, ve které se toto obchodování provádí, př. peněžní, plodinová burza; kurzy akcií na světových burzách; 2. místo (a způsob) směnného obchodu vůbec: filatelistická burza, b. práce; 3. synoviální burza - dutý váček vyplněný vazkou tekutinou v místech tření nebo tahu (mezi svaly, mezi kostí a svalem apod.); 4. církevní význam - schránka na přenášení hostie.
Doporučená literatura a internetové zdroje:
* FIALOVÁ, Helena a FIALA, Jan. Ekonomický výkladový slovník. 9. vyd. Praha: A plus, 2011. 194 s. ISBN 978-80-903804-5-5.
* HINDLS, Richard a kol. Ekonomický slovník. Vyd. 1. Praha: C.H. Beck, 2003. xcii, 519 s. Beckovy odborné slovníky. ISBN 80-7179-819-3.
* http://cs.wikipedia.org/wiki/Burza
* http://www.bcpp.cz/
* obecně vyhledávač Google pro vyhledání různých typu burz www.google.cz
Použitá literatura:
* PETRÁČKOVÁ, Věra a kol. Akademický slovník cizích slov: [A-Ž]. 1. vyd. Praha: Academia, 1997. 834 s. ISBN 80-200-0607-9.
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
25.07.2014 12:38
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu