význam a vznik příjmení Cepl
Text dotazu
Dobrý den, chtěl bych znát vznik a význam příjmení Cepl. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Cepl - z něm. A (apelativum, slovo obecného významu) Zapfen = šiška (napr. smrková)
Zdroj: MOLDANOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. Praha: Agentura Pankrác, 2004.
Podle statistiky Ministerstva vnitra ČR, viz odkaz níže, je pořadí Cepl na 11405. místě v četnosti mužského příjmení v ČR http://aplikace.mvcr.cz/archiv2008/sprava/informat/cetnost/2007/prijmeni/cet_prijm_muzi.xls .
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.07.2009 10:38
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu