význam a původ příjmení
Text dotazu
Dobrý den,
ještě by mě zajímal původ a význam příjmení WISNER.
Děkuji předem za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
původ jména Wisner se odvozuje od místního jména WIESEN, např. u Poličky (nyní Česká Dlouhá), u Broumova (nyní Vižňov), u Podbořan atd., v Bavorsku 23x, v Rakousku a j. Také má vlastně původ z německého slova WIESE - Louka.
Další podoby: Wiesner, Wiezner, Viesner, Vízner, Wiszner.
Použité zdroje
BENEŠ, Josef. Německá příjmení u Čechů. Ústí nad Labem 1998. ISBN 80-7044-212-3.
MOLDANOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. Praha2004. ISBN 80-86781-03-8.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
Olomouc
Knihovna
Vědecká knihovna v Olomouci
Datum zadání dotazu
01.06.2015 11:26
Anonym píše:
Čtvrtek 17.03.2016 11:42
Klepetář, Procházka, Novák,
PSK - admin píše:
Čtvrtek 17.03.2016 14:28
Dobrý den,
odpověď na Váš dotaz naleznete v archivu služby PSK na adrese http://www.ptejteseknihovny.cz/[…]/prijmeni-novak-prochazka-a-klepetar. Služba PSK
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu