vývoj volebního systému Polska
Text dotazu
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat,zda existuje novější literatura, která by reflektovala změny polského volebního systému do Sejmu po roce 2001 do současnosti tedy literatura, která by např. reflektovala změnu volebního dělitele v roce 2002 a vysvětlovala její příčinu a dopad. Již mám nastudovány knihy: Michal Kubát - Demokracie v Polsku (1989-2005), Ladislav Cabada a Vladimíra Dvořáková a kolektiv - Komparace politických systémů III. Parlamentní volby 2005-06 v zemích Visegrádské čtyřky: kolektivní sborník, Ladislav Cabada a kolektiv: Nové demokracie střední a východní Evropy, Jakub Šedo - Volební systémy, Lebeda, T., Novák, M.: Volební a stranické systémy.
Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
literaturu k Vašemu tématu doporučujeme vyhledávat v bázi NKC Národní knihovny, http://www.nkp.cz, záložka Katalogy a databáze zadáním klíčových slov, případně zfiltrováním na žádané roky.
Uvádíme příklady takto získaných záznamů o literatuře - klíčová slova Polsko, volební systém -, které obsahují  další předmětová hesla.
-
[Č.záznamu: 001750781]
Evropské volby v postkomunistických zemích / Pavel Šaradín a kolektiv. -- Vyd. 1.. -- V Olomouci : Periplum, c2007. -- 183 s. : il. ; 21 cm
-
[Č.záznamu: 001796960]
Klopýtání přes budoucnost : dějiny Evropy od Vídeňského kongresu 1815 do roku 2005 : Evropa 19. a 20. století v politických a sociálně-ekonomických souvislostech / Ivan Kulhánek. -- Vyd. 1.. -- Praha : Academia, 2008. -- 362 s. : mapy ; 25 cm
-
[Č.záznamu: 002257089]
Postavení hlavy státu v postkomunistických zemích : od pádu komunismu v roce 1989 do roku 2010 / Josef Mlejnek a kolektiv. -- Vyd. 1.. -- Praha : Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd, 2011. -- 351 s. : il. ; 21 cm
[Č.záznamu: 002362700]
Degresywna proporcjonalność a kształtowanie składu Parlamentu Europejskiego / Andrzej Misztal. -- Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2012. -- 151 s. : il. ; 24 cm
[Č.záznamu: 002025112]
Eurovolby 2009 : prostor pro evropeizaci politických stran ve středovýchodní Evropě? / Ladislav Cabada, Vít Hloušek a kolektiv. -- Plzeň : Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, 2009. -- 265 s. ; 21 cm
[Č.záznamu: 001806344]
Czeski i polski system partyjny : analiza porównawcza / Marek Migalski. -- Warszawa : Wydawnictwo Sejmowe, 2008. -- 405 s. : il. ; 21 cm
[Č.záznamu: 001762017]
Czechy, Polska, Ukraina : partie i systemy partyjne : stan i perspektywy / redakcja: Krzysztof Kowalczyk i Łukasz Tomczak. -- Toruń : Adam Marszałek, c2007. -- 266 s. : mapy ; 23 cm
[Č.záznamu: 001751874]
Evropské politické strany po východním rozšíření Evropské unie / Vít Hloušek, Petr Kaniok (eds.) ; Petra Jarošová ... [et al.]. -- 1. vyd.. -- Brno : Masarykova univerzita, Mezinárodní politologický ústav, 2007. -- 177 s. ; 20 cm
[Č.záznamu: 001659764]
Euroskepticismus a země střední a východní Evropy / Vlastimil Havlík ... [et al.]. -- 1. vyd.. -- Brno : Masarykova univerzita, Mezinárodní politologický ústav, 2006. -- 119 s. : il. ; 20 cm
[Č.záznamu: 001687534]
Vývoj a proměny státního zřízení Polska ve 20. století : institucionálně politická studie / Michal Kubát. -- Praha : Dokořán, 2006. -- 237 s. ; 22 cm
[Č.záznamu: 001088136]
Polské volby 2001 : zamyšlení pro českou pravici : sborník z konference konané 28. září 2001 v Praze / editor Ladislav Mrklas. -- Praha : CEVRO - Sdružení pro celoživotní vzdělávání a rozvoj osobnosti, 2001. -- 63 s. : il., portréty ; 21 cm
[Č.záznamu: 000990609]
Politika v Polsku po roce 1989 : volby, volební systémy a jejich politické konsekvence / Michal Kubát. -- 1. vyd.. -- Praha : Karolinum, 2000. -- 149 s. ; 21 cm
Srdečně zdraví
Helena Borovičková
Referenční centrum NK ČR
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.01.2014 18:57
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu