Vývoj veřejné správy v letech 1901-1918
Text dotazu
Jaké byly hlavní charakteristické rysy vývoje veřejné správy na území České republiky v devatenáctém století a v letech 1901-1918 ?
Jak se částečná demoktratizace projevovala v oblasti územní samosprávy ? Jak vyhledat literaturu k danému tématu.
Odpověď
K tematu vyvoje verejne spravy u nas v 19. stoleti a v letech 1901 - 1918 by Vam mohly nejvice pomoci nasledujici publikace:
1) nalezene v elektronickem katalogu Narodni knihovny CR - NKC, http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-a&local_base=nkc
* Historie a současnost veřejné správy : Brno 27. května 1993, Masarykova univerzita v Brně : Sborník příspěvků z vědecké konference. Uspoř. Petr Průcha, Karel Schelle. Brno : Masarykova univerzita, 1993. 202 s. ISBN 80-210-0821-0.
* MATES, Pavel. Kapitoly z dějin a teorie veřejné správy. Praha : Vysoká škola ekonomická, Fakulta národohospodářská, 1999. 112 s. ISBN 80-7079-407-0.
* MATES, Pavel. Kapitoly z historie české veřejné správy v letech 1848-1989. Praha : Vysoká škola ekonomická, 1996. 66 s. ISBN 80-7079-846-7.
* SCHELLE, Karel. Organizace veřejné správy v letech 1848-1948. Brno : Masarykova univerzita, 1993. 495 s. ISBN 80-210-0792-3.
* SCHELLE, Karel. Úvod do studia dějin veřejné správy. Brno : Dočkal, 2001. 165 s. ISBN 80-238-8621-5.
* KOCÍCH, Miroslav. Vývoj veřejné správy v českých zemích do roku 1960 : studijní text pro posluchače oboru Veřejná správa a regionální politika.Opava : Slezská univerzita, 1997. 145 s. ISBN 80-85879-76-X.
* LACINA, Karel. Vývoj veřejné správy českého státu. Kunovice : Evropský polytechnický institut, 2005. 90 s. ISBN 80-7314-069-1.
2) nalezene v naskenovanych katalozich Narodni knihovny - Katif (v techto katalozich neni mozne vyhledavat pouze prohlizet jednotlive zaznamy),
http://katif.nkp.cz/Katalogy.aspx
* KELLNER, Ferdinand. O organisaci veřejné správy a vedení samosprávy. Praha : Dělnická akademie, [1922 (Lidová kniht.]).
- pro ziskani bibliografickeho zaznamu tohoto dokumentu postupujte takto: na strance (odkaz viz vyse) zvolte Generalni katalog I, pote skrin K - Kleš a pote zasuvku Kele - Keml, c. zaznamu 991.
* JOACHIM, Václav. Reforma správy veřejné a budoucnost samosprávy. Praha : Řivnáč, 1916. 110 s.
- opet zvolte Generalni katalog I, skrin Janak - Iž, zasuvku Inastr - Joannes C, c. zaznamu 985.
Pokud nejste ctenarem Narodni knihovny CR, je nutne si zaridit prukaz, abyste si mohl knihy objednat a prostudovat. Pro absencni vypujcku je nezbytne mit rocni prukaz, pro studium dokumentu ve studovnach staci povoleni do studoven. Vice informaci je k dispozici na http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_jak_to_chodi.htm .
Pokud byste potreboval jeste dalsi dokumenty nebo podrobnejsi informace, muzete se obratit i na Knihovnu Pravnicke fakulty UK (http://knihovna.prf.cuni.cz/ ) nebo Ustav statu a prava AV CR (http://www.ilaw.cas.cz/).
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.03.2008 14:10
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu