Vývoj veřejné správy v českých
Text dotazu
Dobrý den, potřebuji najít příspěvky a odborné
texty zveřejněné na internetu k tématu "Vývoj veřejné správy v českých
zemích v letech 1848-1945". Můžete mi poradit, kde bych měla hledat, příp.
zaslat nějaké odkazy?
Odpověď
Dobrý den,
k tomuto tématu existuje několik knih (viz seznam zdrojů níže), které Vám vřele doporučujeme.
Další informace a odkazy najdete také v Archivu Ptejte se knihovny:
* http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2010/vyvoj-verejne-spravy-v-ceskych-zemich/?searchterm=vývojveřejnésprávy
* http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2007-2009/vyvoj-verejne-spravy-v-letech-1901-1918/?searchterm=vývojveřejnésprávy
Zdroje z volného internetu:
* http://www.tplust.estranky.cz/clanky/seminarni-prace/periodizace-vyvoje-verejne-spravy-na-uzemi-cr-charakteristika-jednotlivych-etap
* http://cs.wikipedia.org/wiki/%C3%9Astavn%C3%AD_v%C3%BDvoj_v_%C4%8Cesku
Pokud si budete chtít dohledat další informační zdroje, máte několik možností.
Můžete využít katalog Národní knihovny (http://aleph.nkp.cz/F/) , databázi ANL: Články v českých novinách, časopisech a sbornících (http://aleph.nkp.cz/F/) , dále např. Souborný katalog ČR (http://www.caslin.cz/) , nebo také Jednotnou informační bránu (http://info.jib.cz/) .
V katalozích můžete využít rozšířeného vyhledání, kde zadáte např. autora a slova z názvu, nebo pouze klíčová slova (předmět).
V Souborném katalogu a v Jednotné informační bráně získáte informace, v jakých všech knihovnách je konkrétní dokument dostupný.
Vybrané vyhledané zdroje:
*Historický vývoj právní úpravy správního řízení a dalších postupů ve veřejné správě v českých zemích (1918-2005). V Olomouci : Právnická fakulta UP Olomouc ve spolupráci s nakl. Periplum a Filozofickou fakultou Univerzity Palackého, 2007. 445 s. (Studie a analýzy ; sv. 9) ISBN 978-80-86624-45-7 (váz.).
*Hledíková, Zdeňka. Dějiny správy v českých zemích od počátků státu po současnost. Praha : Lidové noviny, 2005. 598 s. ISBN 80-7106-709-1.
*Lacina, Karel. Vývoj české veřejné správy. Kunovice : Evropský polytechnický institut, 2005. 36 s. ISBN 80-7314-091-8.
*Lacina, Karel. Vývoj veřejné správy českého státu. Kunovice : Evropský polytechnický institut, 2005. 90 s. ISBN 80-7314-069-1 (brož.).
*Mates, Pavel. Kapitoly z dějin a teorie veřejné správy. Vyd. 3. Praha :
Vysoká škola ekonomická, Fakulta národohospodářská, 1999. 112 s. ISBN 80-7079-407-0 (brož.).
*Schelle, Karel. Vývoj české veřejné správy. Vyd. 1. Ostrava : Key Publishing, 2008. 431 s. ISBN 978-80-87071-92-2 (brož.).
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
30.11.2010 13:39
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu