Vývoj státního rozpočtu Slovenska
Text dotazu
Dobrý den. Сhtěla bych Vás požádat o doporučení vhodné literatury, ze které bych mohla čerpat při zpracování seminární práce na téma Vývoj státního rozpočtu Slovenska v letech 2000-2009. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
pokud jste student VŠE, tak využijte školní knihovnu (http://ciks.vse.cz/), kde si můžete literaturu vyhledat v online katalogu, stačí zadat klíčová slova státní rozpočet a Slovensko. Také si můžete vypůjčit i kvalifikační práce svých kolegů, na téma státního rozpočtu Slovenska, viz http://library.vse.cz/aleph/?sid=BXFSPR6EVTXCGMXC7EPJXCQCMG8C7YVUFLSVC1DIV57XSJ2HP2-47782&func=short-0&set_number=378465.
Informace o státním rozpočtu Slovenska najdete na stránkách ministerstva financí SR v záložce Materiály a dokumenty (http://www.finance.gov.sk/Default.aspx?CatID=3410) a Veřejné finance (http://www.finance.gov.sk/Default.aspx?CatID=60).
Doporučujeme Vám obrátit se na Informační servis Ministerstva financí SR (http://www.finance.gov.sk/Default.aspx?CatID=6), nebo na Odbornou knihovnu (http://www.finance.gov.sk/Default.aspx?CatID=3450), tam by Vám měli sdělit, kde najdete potřebné informace k Vašemu tématu.
Také doporučujeme obrátit se na Slovenskou národnou knižnicu, kde také můžete využít služby Spýtajta sa knižnica (http://www.snk.sk/?spytajte-sa-kniznice).
Katalog Národní knihovny ČR, databáze České články:
V českých periodikách najdete několik článků týkajících se státního rozpočtu Slovenska (http://sigma.nkp.cz/F/1X1C2DG82GVANN9DSJ8UJITAYMTNCUVB9XRV4S62FUCHJMRKTJ-11046?func=short-filter-y&from_date=2001&to_date=2020).
Kvalifikační práce z katalogu knihovny VŠE:
*KLESTIL, Karel. Komparace vývoje státního rozpočtu v České republice a na Slovensku v letech 2002-2007. Bakalářská práce - Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009.
*RŮŽKOVÁ, Lucie. Dopad zavedení modifikované rovné daně. Bakalářská práce - Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta financí a účetnictví, 2007.
Vybrané dokumenty z katalogu Odborné knihovny Ministerstva financí SR:
*BEBLAVÝ, Miroslav. Rozpočtovanie a riadenie verejných výdavkov : realistická vízia reforiem na najbližšie štyri roky.  vyd. Bratislava : Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť - SGI, 2002. 55 s. ISBN 80-89041-48-5.
*MOKRÁŠOVÁ, Viera. Makroekonomický vývoj a verejné financie v rokoch 2004-2005.  Bratislava : Prognostický ústav SAV, 2005. 19 s., tab. v príl. (Pracovné materiály).
*Návrh rozpočtu verejnej správy na roky 2005 až 2007.  Bratislava : Vláda SR, 2004. 136, 258 s.
*Potenciálne multiplikačné efekty stratégie výdavkov štátneho rozpočtu vo vzťahu k budúcim príjmom štátneho.  vyd. Bratislava : Ústav slovenskej a svetovej ekonomiky SAV, 2000. 186 s.
*Štátny rozpočet Slovenskej republiky na rok 2005.  Bratislava : Vláda SR, [2005]. 51, nestr., 126 s.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.04.2010 09:06
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu