vývoj správy města Čáslav
Text dotazu
Dobrý den,
chtěl bych Vás požádat o bližší informace o vývoji správy města Čáslav (okres Kutná Hora) do roku 1918 nebo o doporučení vhodných, veřejně dostupných pramenů o daném tématu.
Odpověď
Dobrý den,
Informace o vývoji správy v českých zemích můžete čerpat z následujících publikací:
Schelle, Karel a kol. Dějiny české veřejné správy. Plzeň: Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, 2009. 314 s. ISBN 978-80-7380-203-5.
Hledíková, Zdeňka, Janák, Jan a Dobeš, Jan. Dějiny správy v českých zemích: od počátků státu po současnost. [1. vyd.]. Praha: NLN, Nakladatelství Lidové noviny, 2005. 568 s. ISBN 80-7106-709-1.
Janák, Jan a Hledíková, Zdeňka. Dějiny správy v českých zemích do roku 1945. 1. vyd. Praha: SPN, 1989. 519 s. ISBN 80-04-21189-5.
Janák, Jan. Dějiny správy v českých zemích v letech 1848-1918 se soupisy pramenů a literatury. 1. vyd. Praha: SPN, 1987. 334 s.
Schelle, Karel. Vývoj české veřejné správy. Vyd. 1. Ostrava: Key Publishing, 2008. 431 s. Právo. ISBN 978-80-87071-92-2.
Bohužel nepodařilo se nám najít žádnou publikaci, která by se věnovala přímo dějinám správy města Čáslav. Se svým dotazem se můžete zkusit obrátit na některou z regionálních institucí: Městské muzeum a knihovnu Čáslav (http://www.cmuz.cz/) anebo Městskou knihovnu Kutná Hora (http://www.knihovna-kh.cz/).
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Archeologický ústav AV ČR, Praha
Datum zadání dotazu
27.11.2014 10:02
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu