Vývoj nezaměstnanosti v Plzeňském kraji
Text dotazu
Prosím o doporučení literatury ke zpracování
absolventské práce "Vývoj nezaměstnanosti v Plzeňském kraji po roce 2000",
ať již konkrétně či obecně o nezaměstnanosti.
Odpověď
Dobrý den,
v knihovních katalozích jsme nalezli pouze jediný dokument odpovídající Vašemu zadání:
* Vývoj nezaměstnanosti v Plzeňském kraji v letech 2000 až 2006 [elektronický zdroj]. Plzeň : Český statistický úřad, 2007. 1 CD-ROM :
barev. ; 12 cm. ISBN 978-80-250-1533-9.
Dostupný z WWW: http://www.czso.cz/xp/edicniplan.nsf/p/13-3232-07
Další informace byste snad mohla získat z dokumentů, které jsou obecněji zaměřené na vývoj nezaměstnanosti v ČR (viz elektronický katalog NK ČR -
http://sigma.nkp.cz/cze/nkc):
* Zaměstnanost a nezaměstnanost v České republice podle výsledků výběrového šetření pracovních sil : roční průměry ... / zpracoval Odbor statistiky zaměstnanosti a mezd. Sv. I (2005)-. Praha : Český statistický úřad, 2006-.
-- sv. ; 30 cm. Ročenka.
* zaměstnanost -- Česko -- 2001- * nezaměstnanost -- Česko -- 2001-
* statistiky
Články (z článkové databáze ANL- Články v českých časopisech, novinách a sbornících, http://sigma.nkp.cz/cze/anl):
DUFEK, Jaroslav. Analýza vývoje regionální nezaměstnanosti v České republice. In: Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis. Brno. ISSN 1211-8516. Roč. 51, č. 6 (2003), s. 35-45.
* SPĚVÁČEK, Vojtěch et al. Makroekonomický vývoj České republiky v letech 1996-2004. In: Politická ekonomie. ISSN 0032-3233. Roč. 54, č. 2 (2006), s.
147-169.
ZÁBOJ, Marek. Makroekonomické souvislosti vývoje a pozice odvětví obchodu ČR. In: Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis. ISSN 1211-8516. Roč. 54, č. 3 (2006), s. 201-212
* obchod -- makroekonomický vývoj -- Česko -- 2003-2004
* Česko -- obchod -- analýza dat -- 2003-2004
* HDP * inflace * nezaměstnanost * obrat obchodní firmy * obchodní bilance
* vývoz * dovoz
PEŘINA, Pavel. Vývoj vybraných ukazatelů zaměstanosti. In: Právo a zaměstnání. -- ISSN 1211-1139. -- Roč. 8, č. 4 (2002), s. 5-8.
* zaměstnanost -- Česko -- r. 1999-2001
* kraje * míra nezaměstanosti * nezaměstnanost * r. 1999-2001
Dokumenty vztahující se k nezaměstnanosti obecně si můžete vyhledat pomocí elektronického katalogu NK ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc) zadáním výrazu nezaměstnan? (případně vývoj? and nezaměstnan?) do pole Předmět. Výsledky vyhledávání je možné omezit pouze na dokumenty v češtině.
Několik dotazů týkajících se nezaměstnanosti v ČR jsme již prostřednictvím Ptejte se knihovny odpovídali, odpovědi si můžete prohlédnout v archivu
služby:
http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/nezamestnanost-1/
http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/vyvoj-trhu-prace-a-nezamestna
nost-v-cr/
http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/nezamestnanost-rizikovych-sku
pin-v-cr
Dále můžete využít webové stránky Českého statistického úřadu a Ministerstva práce a sociálních věcí ČR:
Český statistický úřad:
http://www.czso.cz/x/krajedata.nsf/oblast2/nezamestnanost-xp
http://www.czso.cz/xp/redakce.nsf/i/nezamestnanost_v_plzenskem_kraji_podle_m
psv_k_31_10_2009
http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/zamestnanost_nezamestnanost_prace
http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/cr_od_roku_1989 - níže na stránce http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/statisticke_rocenky_ceske_republiky
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR:
http://portal.mpsv.cz/sz/stat/nz
* Analýza vývoje zaměstnanosti a nezaměstnanosti v 1. pololetí 2008 - http://www.mpsv.cz/files/clanky/5877/analyza_material.pdf
Další internetové odkazy:
http://www2.czso.cz/xp/edicniplan.nsf/o/13-3202-03-za_rok_2003-nezamestnanos
t_v_plzenskem_kraji_
Pokud byste potřebovala doporučit ještě další zdroje, můžete se obrátit také např. na Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze (http://ciks.vse.cz).
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.01.2010 17:09
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu