Vývoj moderní hudby
Text dotazu
Dobrý den,
Mohl bych prosím Vás dostat tip na knihu, ve které bych se více dozvěděl o vývoji moderní hudby? (Přibližně od 19. stol, kdy nastupuje blues a jiné hudební styly až po přítomnost - punk, rock, metal...) Potřeboval bych základní informace o tom, jak se hudba vyvíjela, co na ni mělo vliv a jak nás ovlivňuje. Rád bych poté tyto informace použil a dále zpracovával.
Předem děkuji za Váš čas.
Odpověď
Dobrý den,
na internetové adrese http://www.nkp.cz, záložka Katalogy a databáze, katalog NKC při zadání klíčových slov (encyklopedie, hudba) do vyhledávacího formuláře, se Vám zobrazí záznamy o knihách z báze Národní knihovny.
Uvádíme Vám příklady knih vhodných ke studiu:
[Č.záznamu: 000008222]
Malá encyklopedie hudby / Věd. red. a předml. Jaroslav Smolka ; Obr. příl.
sest. Stanislav Jareš. -- [2. vyd.], v Supraphonu 1. vyd.. -- Praha :
Supraphon, 1983. -- 736 s. : obr., fot., noty, [48] s. fot. ; 23 cm
Č.záznamu: 001527113]
Rock & metal book : encyklopedie hard rocku a heavy metalu / Pavel Bartas.
-- Vyd. 1.. -- Praha : Volvox Globator, 2005,. -- 947 s. ; 21 cm
[Č.záznamu: 000959571]
Rock & pop : encyklopedie / František Wich. -- Vyd. 1.. -- Praha : Volvox Globator, 1999. -- 2 sv. ; 21 cm
Č.záznamu: 000115655]
Nová ilustrovaná encyklopedie rocku / [z angličtiny přeložili Hynek Čáp, Petr Dorůžka a Jan Strouhal]. -- 1. čes. vyd.. -- Praha : Albatros, 1996. --
205 s. : barev. il. a portréty ; 21 cm
Č.záznamu: 000079335]
Rock proti proudu : encyklopedie zahraničního alternativního rocku. Díl 2, M-Z / Radek Fic ... [aj.] ; edičně připravil Tomáš Liška ; graf. úprava Ivo Janík. -- 1. vyd.. -- Praha : Vokno, 1993. -- 242 s. ; 24 cm
Č.záznamu: 001800701
Svět jiné hudby : průhledy do hudby alternativní, avantgardní, improvizované, nové, opoziční, progresivní, experimentální, postmoderní, aktuální, free, klezmeru atd. / Zdeněk K. Slabý, Petr Slabý. -- Vyd. 1.. -- Praha : Volvox Globator, 2002-2007. -- 2 sv. (961, 690 s.) : il., portréty ;
21 cm
Záznamy o knihách se Vám zobrazí také při zadání klíčového slova do abecedního rejstříku, např. publikace:
č.záznamu: 000453599]
Hudba 20. století : Určeno pro posl. všech studijních oborů AMU / Josef Ceremuga. -- 1. [dotisk] 1. vyd.. -- Praha : SPN, 1970. -- 112 s. ; 4°
Č.záznamu: 001659181]
Dejiny hudby. VI, Hudba 20. storočia / Naďa Hrčková. -- 1. vyd.. -- Bratislava : Ikar, 2005-2006. -- 2 sv. : il., noty, faksim. ;
Uvedení knihy si můžete vypůjčit absenčně nebo prezenčně na základě průkazu čtenáře NK ČR, viz http://www.nkp.cz, záložka Služby, Pro uživatele a návštěvníky.
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
04.12.2008 16:13
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu