Vývoj kognitivních schopností člověka
Text dotazu
Dobrý den,
chtěl bych vás požádat o pomoc při hledání materiálů týkajících se
problematiky vývoje kognitivních schopností člověka a jeho předků. Můžete mi
prosím poradit, ve kterých publikacích bych mohl o této problematice získat
co nejucelenější přehled? Za odpověď Vám velice děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
informace týkající se vývoje kognitivních schopností člověka lze nalézt v několika oborech, především v oboru kognitivní psychologie, dále ve vývojové psychologii, neurobiologii, antropologii, filosofii a lingvistice.
Seznam vybraných dokumentů:
Eysenck, Michael W. Kognitivní psychologie. 1. vyd. Praha : Academia, 2008.
ISBN 978-80-200-1559-4.
Koukolík, František. Vybrané přednášky o vztahu mozku a chování. 1. vyd.
Praha : Karolinum, 1995. 141 s. ISBN 80-7066-992-6. Především kap. 2.
Evoluce a chování.
Langmeier, Josef. Vývojová psychologie s úvodem do vývojové neurofyziologie.
2. vyd. Praha : H & H, 2002. 132 s. ISBN 80-7319-016-8.
Sternberg, Robert J. Kognitivní psychologie. 2. vyd. Praha : Portál, 2009.
636 s. ISBN 978-80-7367-638-4.  Především kap. 13. Kognitivní vývoj.
Stewart, Ian. Figments of reality : the evolution of the curious mind.
Cambridge : Cambridge University Press, 1997. ISBN 0-521-57155-3.
Nichols, Saun. Sentimental rules : on the natural foundations of moral judgment. Oxford : Oxford University Press, 2004. 226 s. ISBN 0-19-516934-4.
Další dokumenty:
Diamond, Jared M.. Třetí šimpanz : vzestup a pád lidského rodu. 1. vyd.
[Praha ; Litomyšl] : Paseka, 2004. 394 s. ISBN 80-7185-533-2.
Dunbar, R. I. M. Příběh rodu Homo : nové dějiny evoluce člověka. 1. vyd.
Praha : Academia, 2009. 222 s. ISBN 978-80-200-1715-4.
Thagard, Paul. Úvod do kognitivní vědy : mysl a myšlení. 1. vyd. Praha :
Portál, 2001. 231 s. ISBN 80-7178-445-1.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.03.2010 12:33
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu