výukový program v angličtině
Text dotazu
Dobrý den, prosím zda byste mi neporadili, kde bych mohla sehnat materiály v angličtině, popřípadě i češtině o výukových programech, popřípadě multimediálních učenicích, či smart board dotykových tabulích a jejich využití ve výuce anglického jazyka. Děkuji
Odpověď
Dobrý den, omlouváme se za opožděnou odpověď na Váš dotaz. Bohužel se nám nepodařilo nalézt články nebo knihy, které by se přímo věnovaly hodnocení nebo popisu jednotlivých výukových programů nebo multimediálních učebnic využívaných pro výuku anglického jazyka. Obecně se tomuto tématu věnuje např. následující článek, pro jeden z výukových programů je ve fondu NK ČR i příručka pro
učitele:
* STAUDKOVÁ, Hana. Využití výukových programů a elektronických učebnic na 1. stupni základních škol. Komenský.  ISSN 0323-0449.  Roč. 130, č. 3 (2005/2006), s. 22-24
* SHAD-MANFAAT, Gerdi ; STAHL, Mirjam.  Early Bird : výukový program angličtiny pro 1. stupeň ZŠ. That's me : songs, rhymes, games, copymasters : [příručka pro učitele. Praha : Mutabene, c2008. 32 s. : il., noty. ISBN 978-80-86745-34-3.
Poměrně hodně jsou popisovány možnosti využití dotykových tabulí při vyučování, ať již na příkladech konkrétních předmětů nebo v obecnější rovině. Nalezli také různé články, přednášky a odborné publikace zabývající se  aplikací ICT ve vyučování. Další články na toto téma si můžete vyhledat v článkové bibliografii ANL (http://sigma.nkp.cz/cze/anl), do pole předmět stačí zadat předmětové heslo didaktické využití počítače.
* Efektivní využití techniky a softwaru při výuce cizích jazyků : soubor vědeckých statí. Praha : Metropolitní univerzita Praha, 2008. 100 s. ISBN 978-80-86855-37-0.
* Challenges in English Language Teaching II : proceedings of the second international conference on linguistic, sociolinguistic, literary and cultural issues, and ELT methodology in teacher training / [editor Irmgard Kolinská]. Vyd. 1. V Ústí nad Labem : Univerzita J.E. Purkyně, Pedagogická fakulta, 2008. 110 s. ISBN 978-80-7414-008-2.
* Moderní přístupy k výuce cizích jazyků na vysoké škole II [elektronický zdroj] : FSE UJEP - 29.8.2007. Ústí nad Labem : Fakulta sociálně ekonomická Univerzity J.E. Purkyně, 2007. 1 CD-ROM. ISBN 978-80-7044-923-3 ; ISBN 978-80-7004-923-3 (chyb.)
* Využití dotykové tabule ve výuce nejen českého jazyka : sborník anotací příspěvků 2. workshopu 2006 s přiloženým CD. Vyd. 1. Lutín : Sigmundova střední škola strojírenská, 2006. 15 l. ; 21 cm + 1 CD-ROM . ISBN 80-239-8492-6 (kroužkový blok)
* Využití dotykové tabule ve výuce českého jazyka : sborník anotací příspěvků workshopu 2005 s přiloženým CD. -- Vyd. 1.. -- Lutín : Sigmundova střední škola strojírenská, 2005. -- 11 s. : il. ; 21 cm + 1 CD-ROM. ISBN 80-239-6293-0 (brož.)
* PAVLÍKOVÁ, Stanislava ; PEKAŘOVÁ, Ivana. Using ICT in Teaching English for Specific Purposes. In Ways to teaching and learning : proceedings of the 5th International  and 9th National Conference of the Association of Teachers of the Czech Republic. Hradec Králové : Gaudeamus,  2007. s. 96-102. ISBN 978-80-7041-321-0.
* ŠIMONOVÁ,  Ivana. Využití ICT ve výuce AJ na FIM UHK. In Vědecký výzkum a výuka jazyků : sborník příspěvků z mezinárodní konference.  Hradec Králové, 20. září 2006. Vyd. 1. Hradec Králové : Gaudeamus, 2006.  52 s. ; 21 cm + 1 CD. ISBN ISBN 80-7041-356-5.
* POULOVÁ, Petra ; ŠRÁMKOVÁ, Hana ; ČERNÁ, Miloslava. Electronic teaching/learning materials at the Faculty of Informatics and Management with special focus on language courses [elektronický zdroj]. In: Jazyková kompetence v Evropské unii : 3.-4. února 2005, Vysoká škola ekonomická, Praha [CD-ROM]. Praha : Oeconomica, 2005. ISBN 80-245-0997-0. [6] s.
* sborníky z několika ročníků konference Počítač ve škole - (http://gynome.nmnm.cz/konference/default.asp?nm=19&idd=67,
http://gynome.nmnm.cz/konference/default.asp?nm=18&idd=53,
http://gynome.nmnm.cz/konference/default.asp?nm=15&idd=41,
http://gynome.nmnm.cz/konference/default.asp?nm=14&idd=33)
* aplikace interaktivní tabule ve výuce přírodovědných oborů - https://dip.felk.cvut.cz/browse/pdfcache/zarybr1_2007bach.pdf
* příklady využití interaktivní tabule při výuce českého jazyka -
http://www.rvp.cz/clanek/77/2314
* http://veskole.cz/home.html -  v sekcích Články, Zdroje jsou materiály a praktické pomůcky pro interaktivní výuku
* http://www.spomocnik.cz/index.php?id_document=2275
Doporučovali bychom Vám věnovat pozornost i metodickému portálu RVP (např.
http://www.rvp.cz/sekce/77 a http://dum.rvp.cz/index.html), kde jsou informace a různé učební pomůcky včetně digitálních rozděleny podle typu školy. Další informace by Vám mohli poskytnout pracovníci Národní pedagogické knihovny (http://www.npkk.cz).
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
15.01.2009 10:02
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu