výtvarník Jiří Janeček
Text dotazu
Mám grafiku - autor Jiří Janeček r.1960 - můžete mi prosím sdělit informace o autorovi?
Odpověď
Jiri Janecek, grafik
narozen 1932
Vytvarnemu umeni se venoval soukromym studiem. Zabyval se predevsim divadelnim plakatem a vystavoval na vystave Cesky plakat 60.let v UPM v Brne 1997 (napr. plakat Sen o bilem koni pro divadlo Rokoko, Hamlet aneb Cirkus Elsinor pro Vecerni Brno, prem. 27.5.1962)
Literatura: Cesky plakat 60.let. Katalog. Brno: MG,1997.
Slovnik ceskych a slovenskych vytvarnych umelcu 1950-1999. Ostrava: Vytvarne centrum Chagall, 1999.D.IV.Ch-J.
Vic informaci se nepodarilo zjistit. Doporucuji obratit se na Knihovnu Umeleckoprůmysloveho muzea v Brne www.moravska-galerie.cz/cs/moravska-galerie-v-brne/budovy/umeleckoprumyslove-muzeum/
a v Praze
www.knihovna.upm.cz/
V bazi narodnich autorit (AUT), ktera je budovana v NK CR, se vyskytuje zaznam v teto podobe:
vytvarnik Jiri Jaroslav Janecek, nar. 9.8.1932, cesky ilustrator a scenograf. Ilustroval detskou knihu EISENSCHIMLOVA, Lilly: Co svet nevidel. Praha: Mlada fronta, 2002.
Patrne se jedna o stejneho autora.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.02.2008 14:14
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu