výtvarní umělci, Vilém Rotter
Text dotazu
Hledám podrobnosti o malířích ev. graficích kteří pracovali pro firmu Laurin Klement a Škoda.
J. PETEZY kol.r. 1910
VILÉM ROTTER kol.r. 1925
sign. KRAMPOLEK VÍDEŇ kol. r. 1915 až 1920.
Informaci potřebuji do publikace o výtvarných umělcích v uvedených firmách.
Odpověď
Dobrý den,
z uvedených tří jmen jsme zjistili něco jen o V. Rotterovi, a to v publikaci:
Kulturní adresář ČSR : Biografický slovník žijících kulturních pracovníků a pracovnic. II. ročník / Sestavil Ph. Dr. Ant. Dolenský .... -- V Praze : J. Zeibrdlich, 1936. -- 672 s. : [III] obr. příl. ; 8°
Stručné heslo opisujeme:
Rotter, Vilém, Ing., grafik - nar. 28. 5. 1903 Brno. Choť Ella. - Činný jako grafik a reklamní odborník, majitel atelieru a školy. - Praha II, Vodičkopva 32.
Více jsme bohužel v našich zdrojích nenalezli. Váš dotaz předáváme kolegům z Uměleckoprůmyslového muzea, měli by mít trochu lepčí zázemí právě pro oblast vašeho zájmu. Kontakt: http://www.knihovna.upm.cz, knihovna@upm.cz .
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
21.01.2008 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu