výtvarní umělci Kafka, Fetik
Text dotazu
Dobrý deň, chcel by som sa opýtať či existujú českí výtvarní umelci - KAVKA a FETIK (prípadne FATIK, FETÍK, FATÍK) nakolko nevlastním velmi obsiahly slovnik Slovník českých a slovenských výtvarných umělců 1950-1997 kde by mali byt tito umelci uvedení a ani nemam pristup k tomuto slovniku. Dakujem vopred za odpoved,
Odpověď
Dobrý den,
Slovník českých a slovenských výtvarných umělců 1950 - 2000 (1.vyd. Ostrava : Výtvarné centrum Chagall, 1998-) uvádí dva umělce s příjmením Kavka:
* Kavka, Jiří - kreslíř, karikaturista (* 24.11.1936 v Praze). Věnoval se karikatuře a kreslenému humoru (témata: sport, politika, erotika). Časopisecky publikuje od roku 1971. Od roku 1990 člen České unie karikaturistů.
* Kavka, Oldřich - (5.11.1927 v Praze). Věnoval se užité grafice.
Nový slovník československých výtvarných umělců (3., značně rozš. vyd. V Praze : Tvar, 1947-1955) dále zmiňuje 2x Jana Kavku:
* Kavka, Jan - malíř v Praze I. okolo roku 1606
* Kavka, Jan - malíř okolo roku 1692, kdy vyzdobil malbami obnovený kostelík "Na Kopečku" u Hradce králové.
Malíř s příjmením Fetik (Fatik, Fetík, Fatík) není, bohužel, v žádném z výše a níže zmíněných zdrojů zmíněn.
Další zdroje, ve kterých jsme vyhledávali:
* Nová encyklopedie českého výtvarného umění. 1.vyd. Praha : Academia, 1995-
* Lexikon českých výtvarníků - licencovaná online databáze (přístupná přes vzdálený přístup NK ČR).
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
20.05.2009 14:41
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu