výtvarné umění - malířství
Text dotazu
Dobrý den, prosím Vás o radu, kde bych mohla najít reprodukce obrazu Faethón od P.P.Rubense, rytiny A. Durera Danse Macabre a Danse Macabre od H. Holbeina. (Pokud možno v literatuře včetně bibliografického údaje.) Za odpověd mnohokrát děkuji
Odpověď
Dobrý den, na Vašem dotazu pracujeme. Prozatím se nám podařilo nalézt publikaci, která je věnována obrazům tance smrti Hanse Holbeina.
* Holbein, Hans. Bilder des Todes. [S.l.] : Insel-Verlag, 1958 (NK ČR vlastní také vydání z roku 1917, 1964 a 1965).
Obrazy Faethón (P.P.Rubens) a Danse Macabre (A.Dürer) se nám prozatím dohledat nepodařilo.
Obraz Faethón si ovšem můžete prohlédnout přes internetovou encyklopedii
Wikipedia:
* http://br.wikipedia.org/wiki/Skeudenn:Rubens_Fall_of_Phaeton.jpg
Další stránky, které se věnují dané problematice:
* http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Danse_Macabre_(Holbein)
* http://www.flickr.com/photos/kintzertorium/sets/72157607014954388/
* http://collection.nmwa.go.jp/en/G.1998-0053.html
Během týdne jsme prolistovali další knihy věnované obrazům P.P.Rubense a A.Dürera, bohužel, ani obraz Pád Faethóna ani Dürerovy rytiny Danse Macabre se nám nepodařilo dohledat. Se svým dotazem se můžete zkusit obrátit také na Národní galerii v Praze: http://www.ngprague.cz/cz/, popřípadě Uměleckoprůmyslové muzeum: http://www.upm.cz/ či knihovnu Vysoké školy Umělecko-průmyslové v Praze: http://www.vsup.cz/.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.04.2009 12:15
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu