výtvarné slohy
Text dotazu
Můžete mi prosím definovat pojem slohu, vztah slohu a společnosti? Dále definovat vztah společnosti k výtvarnému dílu?
Odpověď
Dobrý den,
Váš dotaz je příliš rozsáhlý na parametry naší služby. Doporučujeme zdroje, kde můžete hledané údaje najít.
Knihy na dané téma lze vyhledat v bázích NKC, ČNB (http://sigma.nkp.cz/F/), články v bázi ANL (tamtéž). Vyhledávat můžete pomocí klíčových slov (rubrika předmět, popř. název):
architektonické slohy, společnost umění; sochařství. Uvádíme několik publikací:
Umělecké slohy a jejich hlavní znaky / [Jaroslav Sedlář]. -- [Ostrava] : Item ; Brno : CERM, 1996. -- 24 s. ; 30 cm
--ismy : jak chápat umění / Stephen Little ; [z angličtiny přeložila Emílie Harantová]. -- V Praze : Slovart, 2005. -- 159 s. : barev. il. ; 21 cm
Obrázkový slovníček : slohová období od románského po empír, základní výtvarné prvky, vybavení interiéru kostela / Alena Černá, Dagmar Sedláková. -- 1. vyd.. -- Praha : Idea servis, 2001. -- 35 s. : il. ; 21 cm
Dějiny architektury / Michael Reaburn ... [aj.] ; Z angl. přel. Jana Solperová ; Předml. Hugh Casson ; Doslov Rostislav Švácha ; Přebal, vazba a graf. úprava Václav Ševčík. -- Vyd. 1.. -- Praha : Odeon, 1993. -- 317 s. : obr., fotogr. (některé barev.) ; 30 cm
Výtvarné umění : výkladový slovník : (malířství, sochařství, grafika) / Jan Baleka. -- Vyd. 1.. -- Praha : Academia, 1997. -- 429 s. : il. ; 27 cm
O soše : úvod do historické technologie a teorie sochařství. Díl 1 / Vojtěch Volavka. -- 1. vyd.. -- Praha : SNKLHU, 1959. -- 453 s. : fot.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.01.2008 14:20
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu