výtisk Zemědělských novin z 18.6. 1962
Text dotazu
Dobrý den,
potřeboval bych získat kopii výtisku celostátních Zemědělských novin z 18.6. 1962?
Je to možné?
Omlouvám se, ale podle návodu z webu jsem se trochu ztratil.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
kopie novin na objednávku je jednou z běžných služeb, jež Národní knihovna ČR poskytuje. Ve Vašem případě ovšem situaci komplikuje fakt, že dne 18. 6. 1962 bylo pondělí. V tento den některé celostátní deníky nevycházely. Mezi ně patří i Zemědělské noviny. Nabídnout Vám tedy můžeme kopii z předchozího dne, tedy neděle 17. 6. (4 strany) či následujícího dne 19. 6. (4 strany).
Zemědělské noviny svým rozměrem přesahují formát A3. Pro kopie tedy doporučujeme největší možný formát, který je pro kopie v Národní knihovně možný, tedy A3. Kopie mohou být buď černobílé (jedna strana A3 je účtována 16,- Kč), nebo barevné (jedna strana A3 = 23,- Kč). Originál novin je tištěný černobíle na zažloutlý papír.
K ceně za kopie je připočítáván příplatek za přípravu předloh = 30,- Kč.
Ze dne 18. 6. 1962 Vám můžeme nabídnout Rudé právo. Pokud byste měl zájem o kopie z tohoto periodika, je jedna černobílá strana A3 účtována 16,- Kč, barevný tisk 23,- Kč. V tomto případě se neúčtuje manipulační poplatek 30,- Kč (kopie nejsou pořizovány z tištěné předlohy, ale z digitální knihovny Kramerius (http://kramerius.nkp.cz).
Hotové kopie je možné osobně vyzvednout v Referenčním centru NK ČR (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_refc.htm) či nechat zaslat poštou. v tomto případě je účtováno také balné (35,- Kč) a poštovné (dle ceníku České pošty s.p.).
Viz. Ceník placených služeb a poplatků Národní knihovny České republiky: http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_cenik.htm
V případě Vašeho zájmu můžeme prověřit, zda tento den vyšly i jiné deníky. Bohužel, nemáme jinou možnost, než nahlédnout přímo do tištěných či mikrofilmovaných dokumentů, což znamená objednat si je ze skladiště. Byli bychom tedy rádi, kdybyste předem uvedl, které deníky preferujete. V tomto období vycházela kromě Rudého práva a Zemědělských novin také Lidová demokracie, Mladá fronta a Práce. Dále vycházel deník Svobodné slovo a Československý sport.
Pokud byste chtěl kopie některého z výše uvedených čísel Zemědělských novin či výtisku Rudého práva ze dne 18. 6., pošlete prosím závaznou objednávku na e-mailovou adresu: reference@nkp.cz.
V souladu s autorským zákonem č. 216/2006 Sb., kterým se mění zákon č. 121/2000, o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským, jsou kopie zhotovené NK ČR určeny pouze ke vzdělávací, výzkumné a osobní potřebě objednavatele.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
30.04.2012 16:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu