výstava Entartete Kunst r.1937 Mnichov
Text dotazu
Prosím Vás o informaci,zda je v knihovně nějaká literatura o výstavě Entartete Kunst, která byla uspořádána v roce 1937 v Mnichově.
Odpověď
Dobrý den,
o výstavě tzv. zvrhlého uměni jsme v NK nezjistili žádný dokument. Entartete Kunst se týká stejnojmenný článek K. Teigeho (K. T., Entartete Kunst, Kvart IV, č. 1, 1949, s. 42-59. Přetištěno ve sborníku:
České umění 1938-1989 : (programy, kritické texty, dokumenty) / [sestavili, úvodní kapitoly a anotace k textům napsali] Jiří Ševčík, Pavlína Morganová, Dagmar Dušková. -- Vyd. 1.. -- Praha : Academia, 2001. -- 520 s. : il. (některé barev.), portréty, faksim. ; 25 cm + 1 plakát 46 x 31 cm
Další materiály najdete ve Virtuálním uměleckém katalogu VUK )Uměleckoprůmyslové muzeum, Národní galerie): http://vuk.upm.cz/tinweb .
Hledejte podle klíčových slov z názvu (entartete Kunst). Našli jsme dvě monografie k tématu, které se vzhledem k rozsahu jistě věnují i výstavě.
Konečně s dotazem je možné se obrátit prostřednictvím této služby na knihovnu Uměleckoprůmyslového muzea, které má lepší zdroje v oblasti umění
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
25.02.2008 14:16
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu