Vysoké školství v Maďarsku a Polsku
Text dotazu
Dobrý den, hledám informace o vysokém školství v
Maďarsku a Polsku. Historie, struktura, financování, právní předpisy,..
Děkuji a přeji příjemný den
Odpověď
Dobrý den,
pokud hledáte informace o vysokém školství, tak můžete využít katalog Národní knihovny (http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=nkc), dále Souborný katalog České republiky (http://www.caslin.cz/) nebo také Jednotnou informační bránu (http://info.jib.cz/).
Dále můžete využít svoji univerzitní knihovnu, která jistě nabízí i licencované on-line databáze: http://library.muni.cz/ezdroje/ (MU) či http://pez.cuni.cz/ezdroje/ (UK).
On-line databáze můžete využít také přes Národní knihovnu:
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3
=104.
Doporučujeme Vám především databázi ERIC a Education Research Complete - databáze z oblasti pedagogiky a vzdělávání.
Můžete se také obrátit na Národní pedagogickou knihovnu Komenského:
http://www.npkk.cz/, kde také můžete využít mimo jiné on-line databáze.
Pokud si nebudete s vyhledáváním vědět rady, v každé knihovně Vám rádi poradí.
Také Vám doporučujeme Ústav pro informace ve vzdělávání: http://www.uiv.cz/ a informační síť EURYDICE: http://www.uiv.cz/rubrika/21.
Vybrané vyhledané zdroje:
*Bollag, Burton. "Academics in Poland Pin Hopes on Solidarity-Led Government." Chronicle of Higher Education 36, no. 1 (September 6, 1989):
A35-A37. Education Research Complete, EBSCOhost (accessed June 4, 2010).
*Education in East Central Europe : educational changes after the fall of communism . Münster ; Waxmann, 1994. 177 s. ISBN 3-89325-259-2 (brož.)
*Real-time systems : reflections on higher education in the Czech Republic, Hungary, Poland and Slovenia.  Brno : VUTIUM, 2003. 246 s.. ISBN
80-214-2384-6 (brož.)
*Vzdělávací systém Maďarska. Praha : Ústav pro informace ve vzdělávání, 1999. 37 s. ISBN 80-211-0337-X (brož.)
*Vzdělávací systém Polska. Praha : Ústav pro informace ve vzdělávání, 1999.
34 s. ISBN 80-211-0328-0 (brož.)
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
08.06.2010 08:59
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu