Vyšly dále uvedené dětské knihy?
Text dotazu
Zdravím,
na záložce přebalu knížek byla uvedena informace, že vyjdou následující tituly. Ani prodavači antikvariátů mi nedokázali odpovědět, obracím se na Vás. Jedná se o :
nakladatelství ARTIA, edice BALETY, tituly:
LOUSKÁČEK a ŠÍPKOVÁ RŮŽENKA
Jedná se o léta 1960-1970, ostatní knihy, uvedené na téže záložce, postupně vyšly. Jen tyto dva tituly nejdou koupit / v Antikvariátech /.
Proto se s důvěrou obracím na Vás.
Odpověď
Dobrý den,
v elektronickém katalogu Národní knihovny ČR na www.nkp.cz  jsou bibliografické záznamy následujících knih z edice Balety, viz níže.
Šípková Růženka mezi nimi není; není ani v Souborném katalogu, naskenovaném Generálním katalogu NK ČR, Divadelním ústavu (tam je jen z nakladatelství Dilia z roku 1957), nenašli jsme ji ani v žádném vyhledávači na internetu. Louskáček vyšel v roce 1969 v nakladatelství Artia a máme ho ve fondu.
Hlavni zahlavi       Nuitter, Charles, 1828-1899
Nazev                Coppelia / [Podle stejnojm. franc. baletu, k nemuz hudbu slozil] L. Delibes [a libreto naps.] Ch. Nuitter, [pseud. a] A. Saint-Leon vypravuje Ilona Borska ; [Barev.] il. Milada Mikulova
Nakl. udaje          Praha : Artia, 1970 (PG 1)
Popis (rozsah)       62, [2] s. ; 4
Odkazy               http://kramerius4.nkp.cz/search/handle/uuid:14c91890-035e-11e4-89c6-005056827e51 - Digitalizovany dokument
Cislo nar.bibl.      cnb000453711
Edice                Balety
Dalsi puvodce        Delibes, Leo, 1836-1891
Dalsi puvodce        Saint-Leon, Arthur, 1821-1870
Dalsi puvodce        Borska, Ilona, 1928-2007
Poznamka             Vl. jm. autora: Truinet, Charles Louis Etienne
Poznamka             Medailon naps. Vladimir Vasut
Resume               Nametem baletu, jehoz libreto bylo zpracovano podle fantasticke povidky E.T.A. Hoffmanna, je milostny pribeh Martiny a Frantiska, ktery je narusen Frantiskovou naklonnosti k tajemne cernovlase divce, vysedavajici u okna domupodivinskeho Coppelia. Martina, ktera zpozoruje Frantiskuv zajem o Coppelii a ktera se v nepritomnosti Coppeliove presvedcuje, ze nejde o divku, nybrz o figurinu, hracku na klicek, je svedkem, jak
Frantisek tuto domnelou divkuchce unest a jak prispechavsi Coppelius vdechuje figurine zivot a ozivuje ji jako bezcitnou zenu. Martinin vykrik zachranuje Frantiskovi zivot, vraci mu vedomi i lasku a z Coppelie cini opet nehybnou figurinu sedici u okna.
Hlavni zahlavi       Bednar, Kamil, 1912-1972
Nazev                Labuti jezero / V.P. Begicev, A.F. Gelcer, P.I. Cajkovskij ; vypravuje Kamil Bednar ; ilustrovala Ludmila Jirincova
Nakl. udaje          Praha : Artia, 1970 (Bratislava : Polygraf. zavody)
Popis (rozsah)       62, [2] s. : barev. il. ; 4
Cislo nar.bibl.      cnb000258603
ISBN                 (Vaz.)
Edice                Balety
Dalsi puvodce        Cajkovskij, Petr Il'jic, 1840-1893
Dalsi puvodce        Jirincova, Ludmila, 1912-1994
Dalsi puvodce        Begicev Gelcer, Vladimir Petrovic
Dalsi puvodce        Gelcer, A. F.
Poznamka             Na motivy baletu, k nemuz scenar zpracoval V.P. Begicev, A.F. Gelcer [?], hudbu P.I. Cajkovskij
Predmet. heslo       Pohadky
Hlavni zahlavi       Petrik, Frantisek
Nazev                Louskacek / Podle E.T.A. Hoffmanna a A. Dumase zprac. Frantisek Petrik ; [Predml.:] Vladimir Vasut ; [Barev.] il. Dagmar Berkova
Nakl. udaje          Praha : Artia, 1969 (Svoboda 1)
Popis (rozsah)       59 s. : barev. il. 28 cm
Cislo nar.bibl.      cnb000425843
ISBN                 (Vaz.) : Kcs 28,00
Edice                Balety
Dalsi puvodce        Dumas, Alexandre, 1802-1870
Dalsi puvodce        Hoffmann, Ernst T. A., 1776-1822
Poznamka             10000 vyt.
Resume               Libreto znameho Cajkovskeho baletu prevypravene pro male ctenare. Pohadka o boji dobra se zlem, situovana do vanocni pohody a detske radosti z vanocnich sladkosti a darku. Prince, zakleteho do hracky na louskani orechu,vysvobodi svym soucitem mala holcicka, ktera tuto hracku dostala k vanocum jako darek a za odmenu muze pak prochazet pohadkovym kralovstvim a jeji v nem nabidnuta i vlada.
Predmet. heslo       Pohadky
Hlavni zahlavi       Hejna, Olga, 1928-
Nazev                Petruska / vypravuje Olga Hejna ; [namet k baletu] Alexandre Benois ; [hudba] Igor Fjodorovic Stravinskij ; medailon Vladimir Vasut ; [barev.] il. Jan Kudlacek
Nakl. udaje          Praha : Artia, 1970 (PG 1)
Popis (rozsah)       62 s. : il. ; 4
Cislo nar.bibl.      cnb000453298
Edice                Balety
Dalsi puvodce        Stravinskij, Igor', 1882-1971
Dalsi puvodce        Benois, Aleksandr Nikolajevic, 1870-1960
Dalsi puvodce        Kudlacek, Jan, 1928-
Dalsi puvodce        Vasut, Vladimir, 1931-
Resume               Petruska, hadrovy panacek, hraje v loutkovem divadle na jarmarce v Petrohrade podle zameru nehodneho loutkare ulohu saska pro zabavu publika, ackoli se mu libi balerina Holubicka, jez tanci s Moureninem. Petruskova vzpoura proti tomuto osudu konci jeho smrti. Ale umira jen jeho hadrove telo a jeho duch jako symbol odporu proti zvuli a nasili zije dal.
Predmet. heslo       Pohadky
Hlavni zahlavi       Vladislav, Jan, 1923-2009
Nazev                Popelka / podle baletu Sergeje Prokofjeva vypravuje Jan Vladislav, [pseud.] ; Medailon [naps.] Vladimir Vasut ; [barev.] il. Jirina Klimentova
Nakl. udaje          Praha : Artia, 1969 (Ba : Polygraf. zavody)
Popis (rozsah)       62, [2] s. : il. ; 29 cm
Cislo nar.bibl.      cnb000426738
ISBN                 (Vaz.) : Kcs 28,00
Edice                Balety
Dalsi puvodce        Prokof'jev, Sergej Sergejevic, 1891-1953
Poznamka             Vl. jm. autora: Bambasek, Ladislav
Poznamka             20000 vyt.
Resume               Umelecky prevypravene libreto N.D. Volkova, zpracovavajici znamou pohadku o Popelce a jejim ztracenem strevicku, se lisi od beznych verzi tim, ze Popelcinou utesitelkou a nositelkou dobra je stara chuva zemrele matky, zvanakmotricka. Ta rika Popelce v dobe jejiho ponizeni, ze trpelivost nese ruze, ta promenuje Popelciny cary v plesove saty, orisek v kocar, sest mysek v sest ohnivych vraniku, kocoura v
kociho, jesterky v lokaje a ta nakonec dopravaPopelcine krase a uslechtilosti zvitezit.
Predmet. heslo       Pohadky
Hlavni zahlavi       Stanovsky, Vladislav, 1922-2005
Nazev                Ptak Ohnivak / [podle baletu] M. Fokina, I. Stravinskeho vypravuje Vladislav Stanovsky ; medailon naps. Vladimir Vasut ; [barev.] ilustr. Ludek Manasek
Nakl. udaje          Praha : Artia, 1969 (Svoboda 1)
Popis (rozsah)       60, [3] s. ; 4
Cislo nar.bibl.      cnb000452189
ISBN                 (Vaz.) : Kcs 28,00
Edice                Balety
Dalsi puvodce        Stravinskij, Igor', 1882-1971
Dalsi puvodce        Fokin, Michail Michajlovic, 1880-1942
Poznamka             frontispice
Poznamka             20000 vyt.
Resume               Umelecky prevypravene libreto Michaila Fokina, znameniteho choreografa Dagilevova Ruskeho baletu z pocatku tohoto stoleti, vytvorene podle narodnich ruskych pohadek o Ptaku Ohnivaku. o Kosteji Nesmrtelnem a Ivanu carevici.
Predmet. heslo       Pohadky ruske
Hlavni zahlavi       Hoffmann, Ernst T. A., 1776-1822
Nazev                Scelkuncik / Skazka E. T. A. Gofmana i A. Djuma v obrabotke F. Petrsika ; Perevod s cesskogo [orig. Louskacek do rus.] L. Rjurikova ; [Uvod:] Vladimir Vasut ; [Barev.] illjustraciji Dagmar Berkove
Nakl. udaje          Praga : Artia, 1971 ([Svoboda])
Popis (rozsah)       62, [2] s. ; 4
Cislo nar.bibl.      cnb000432187
Edice                Balety
Dalsi puvodce        Petrik, Frantisek
Dalsi puvodce        Dumas, Alexandre, 1802-1870
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
24.02.2015 09:06
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu